Sziréna

Halálos baleset a 44-esen

Január 25-én, pénteken 18 óra 15 perc körüli időben halálos közlekedési baleset történt a 44-es főút 72-es kilométer szelvényében. Egy Renault személygépkocsi vezetője Szarvas felől Békésszentandrás irányába tartott és az előtte haladó járművek előzésébe kezdett. Az előzést követően vissza akart térni a menetiránya szerinti jobb oldalra, ekkor azonban elvesztette uralmát a járműve felett. Átért a […]


Január 25-én, pénteken 18 óra 15 perc körüli időben halálos közlekedési baleset történt a 44-es főút 72-es kilométer szelvényében.

Egy Renault személygépkocsi vezetője Szarvas felől Békésszentandrás irányába tartott és az előtte haladó járművek előzésébe kezdett. Az előzést követően vissza akart térni a menetiránya szerinti jobb oldalra, ekkor azonban elvesztette uralmát a járműve felett. Átért a szemközti sávba és ott összeütközött egy neki szemből, Békésszentandrás felől érkező Peugeot kisbusszal. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője, aki egyedül ült autóban, a helyszínen életét vesztette. A kisbusz vezetője nem sérült meg, utasa azonban 8 napon túl gyógyuló súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett. A helyszínelés miatt az utat a rendőrség teljes szélességében lezárta, a forgalmat Kunszentmárton, illetve Szentes felé terelték.
Emiatt a helyszín közelében egy menetrend szerint közlekedő autóbusz sofőrje meg akart fordulni, de eközben a jármű belecsúszott az út melletti árokba. A buszon a vezetőn kívül öten utaztak, senki sem sérült meg. A rendőrök az utasokat a Szarvasi Rendőrkapitányságra vitték arra az időre, míg nem tudnak tovább utazni. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére várhatóan órákig forgalomkorlátozás volt érvényben a 44-es számú főút Szarvas és Békésszentandrás közötti szakaszán, azt csak 23:45-kor oldotta fel a rendőrség.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság