Hírforgó

2012 „Falusi Vendégfogadója”: Frankó Pál

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával „Mezőgazdasági gyakorlat a magyar iskolai oktatásban – tanyapedagógia első évének tapasztalatai” címmel konferenciát rendeztek 2013. február 4-én Budapesten. A konferencia keretében a Vidékfejlesztési Minisztériumban került átadásra a FATOSZ (Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség) 2012. év „Falusi Vendégfogadója” díjainak átadására. A Dél-alföldi régióban ezt a kitüntető címet Frankó Pál kapta […]


A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával „Mezőgazdasági gyakorlat a magyar iskolai oktatásban – tanyapedagógia első évének tapasztalatai” címmel konferenciát rendeztek 2013. február 4-én Budapesten.

305497i4 A konferencia keretében a Vidékfejlesztési Minisztériumban került átadásra a FATOSZ (Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség) 2012. év „Falusi Vendégfogadója” díjainak átadására.
A Dél-alföldi régióban ezt a kitüntető címet Frankó Pál kapta meg, aki 2001 óta üzemelteti Szarvason családi összefogással a négy napraforgós védjeggyel rendelkező „Frankó Tanya” Vendégházat. A folyamatos fejlesztéseknek és lelkiismeretes munkájának köszönhetően ez a vendégház a térség egyik legkiemelkedőbb látogatottságú és minőségű falusi szálláshelyévé nőtte ki magát.
Frankó Pál 2007 óta tagja a FATOSZ Békés Megyei Szervezetének, valamint a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesületnek. 2008-2010 között egyesületi elnök, majd 2010-től egyesületi titkár. 2008 óta a FATOSZ hivatalos Békés megyei falusi szálláshely minősítője, közreműködött az NGM „Napraforgó” védjegy kidolgozásában. Számos turisztikai egyesületben megalapításában és munkájában vett részt. A 2010-ben Békéscsabán alakult Körös-völgyi Oázis Egészségturisztikai Egyesület alapító tagja. A 2011-ben Szarvason alapított Körös-menti TDM Szervezet alapító tagja és elnökségi tagja.
Az egyesületekben végzett munkájával, több mint egy évtizedes szakmai tapasztalatával komoly segítséget nyújt az egyesületi tagoknak, illetve képviseli minden fórumon a tagság érdekeit. Tudásával, gazdag élettapasztalatával segíti és támogatja azokat, akik falusi turizmussal, szállásadással szeretnének foglalkozni. Kiváló szakmai kapcsolatot ápol a turizmus egyéb területein tevékenykedőkkel: Tourinform irodákkal, programgazdákkal, önkormányzatokkal.
Komoly szerepet vállalt a FATOSZ által szervezett országos, régiós és Békés megyei képzések szervezésében, lebonyolításában.
A rangos elismeréshez ezúton gratulálunk!