Kézilabda, Sportsarok

Szarvason maradt a Csery Kupa!

Tizenegyedik alkalommal került megrendezésre az ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna. A rendezőkön kívül még négy együttes fogadta el a meghívást a játéknapra. Hagyomány a környékbeli városok kézilabdás öregfiúk csapataink évi 4-5 találkozója, amely néhány csapat részére már több mint 30 éves múltra tekint vissza. 2003 óta Szarvason az ifj. Csery István nevet vette fel […]


Tizenegyedik alkalommal került megrendezésre az ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna. A rendezőkön kívül még négy együttes fogadta el a meghívást a játéknapra.

IMGP2436 Hagyomány a környékbeli városok kézilabdás öregfiúk csapataink évi 4-5 találkozója, amely néhány csapat részére már több mint 30 éves múltra tekint vissza. 2003 óta Szarvason az ifj. Csery István nevet vette fel a rendezvény, ezzel emlékezve a fiatalon elhunyt játékosra és edzőre.
A tizenegyedik alkalom is szomorú emlékkel kezdődött. A megnyitó megjelent csapatok egy perces néma főhajtással adóztak a 2012-ben elhunyt Kugyela Jánosra, „Janóra”, aki a szarvasi kézilabda kiemelkedő alakja volt és a közelmúltban elhunyt Jasák Istvánra, aki fiatal korában az NB II-es csapatban játszott, később éveken keresztül az öregfiúk csapatát erősítette.
Vidám hangulata is volt a tornának. Reggel 8 órától a Szarvasi NKK és a Kondorosi Női Klub ifjú kézilabdás palántái mutatták be tudásukat. A 3-4-5. osztályos lányok néhány fiúval kiegészülve 2×20 perces mérkőzésen nagy-nagy lelkesedéssel játszottak. Ezzel is emlékeztek Csery Istvánra, aki edzőként kiemelkedő sikereket ért el a SZIRÉN SE csapatával az NB II-ben és NB I/B-ben.
Ami az öregfiúkat illeti, a vártnak megfelelően szoros és izgalmas mérkőzések voltak. Már a nyitó Szarvas-Orosháza találkozón csak két góllal voltak jobbak a vendéglátók. Meglepetés volt a Mezőhegyes sima győzelme a kupavédő Újkígyós felett. Nehezen bírt egymással az Orosháza és a Mezőtúr is, végül utóbbiak nyertek. Sima mérkőzés volt a Szarvas-Mezőhegyes összecsapás. A Kígyós újabb fiaskóval zárt, miután a Mezőtúrtól is kikapott. Orosháza-Mezőhegyes ellen növelte pontjainak számát. Kemény csatát hozott az Újkígyós és a Szarvas összecsapás. A találkozó a hajdani még nemzeti bajnokságokra emlékeztetett (NB II és NB I/B). Végül mindenki megelégedésére döntetlennel zárult a találkozó. A döntetlen után a Kígyós nyert az Orosháza ellen.
A záró mérkőzés volt hivatott eldönteni a kupa sorsát. Az oldalvizen döntőbe érkező Mezőtúr a pontot vesztő Szarvas ellen lépett pályára. A félidőben egygólos volt a hazaiak vezetése. Szünet után a második 15 percben a jobb kapusteljesítményt maguk mögött érző szarvasiak biztosan nyertek és egy évig az ifj. Csery István Kupa védői lettek.
Eredmények: Szarvas-Orosháza 18-16, Újkígyós-Mezőhegyes 16-20, Orosháza-Mezőtúr 15-16, Mezőhegyes-Szarvas 13-25, Mezőtúr-Újkígyós 14-13, Orosháza-Mezőhegyes 23-17, Szarvas-Újkígyós 12-12, Mezőtúr-Mezőhegyes 21-12, Újkígyós-Orosháza 18-11, Mezőtúr-Szarvas 12-18.
Végeredmény: 1. Szarvas 7 pont (75-53), 2. Mezőtúr 6 pont (65-58), 3. Újkígyós 3 pont (59-57), 4. Orosháza 2 pont (62-69), 5. Mezőhegyes 2 pont (62-85).
Valamennyi csapat oklevél díjazásban részesült.
Különdíjasok: legtöbb gólt dobó játékos Lovász Attila (Mezőhegyes) 21 góllal, legtechnikásabb játékos Czurpás János (Orosháza), legjobb kapus Sebők György (Szarvas).
A díjakat a névadó unokái: Bándi Enikő, Bándi András, Bándi Magdi, Molnár Kinga, Molnár Martin adták át.
A játékosok fehér asztal mellett igyekeztek a mérkőzések fáradalmait feledni, hogy aztán márciusban Orosházán a Tóth Tamás Emléktornán, májusban Mezőtúron a Fabulya István Kupán újra találkozzanak.
A rendezvény támogatói: Gallicoop Zrt., Vadászkürt Vendéglő, Kugyela Balázs, Szebegyinszki János.

Ny. M.

Álló sor balról: Almási László, Paraszt Attila, Nagy Attila, Sztancsik Csaba, Gregor László, Lestyan Goda Zsombor, Harsányi Dezső, Tusjak János, Nyári Mihály. Guggolnak: Molnár János, Domján László, Hegedűs Tibor, Hankó György, Nagy József, Kereszturszky János, Sebők György. A képről hiányzik, de játszott: Sápi Zsombor.

Fotó: Benkő