Postaláda

A családsegítők a csicskatartásról

Körös-szögi Kistérség Többcélú TársulásSzociális és Gyermekjóléti IntézményeCsaládsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata Szarvas Város Polgármesteri Hivatala Tárgy: tájékoztatás Tisztelt Polgármester Úr! Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy Családsegítő Szolgálatunkat az utóbbi hetekben több alkalommal megkeresték olyan személyek, akik jellemzően átmenetileg tartózkodnak városunkban és elviselhetetlen lakhatási körülményeik miatt segítséget kértek.Minden alkalommal a szociális munka segítő eszközeit alkalmazva megoldottuk a problémáikat […]


Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás
Szociális és Gyermekjóléti Intézménye
Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata

Szarvas Város Polgármesteri Hivatala

Tárgy: tájékoztatás

Tisztelt Polgármester Úr!

1_fill_320x240 Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy Családsegítő Szolgálatunkat az utóbbi hetekben több alkalommal megkeresték olyan személyek, akik jellemzően átmenetileg tartózkodnak városunkban és elviselhetetlen lakhatási körülményeik miatt segítséget kértek.
Minden alkalommal a szociális munka segítő eszközeit alkalmazva megoldottuk a problémáikat és ez több esetben a rendőrség és a mentők bevonásával történt.
Legtöbbször vagy kórházi vagy egyéb szociális ellátórendszeri elhelyezést kell alkalmaznunk a legyengült szervezetű (kihűlés, alul tápláltság, kezeletlen betegségek, alapvető higiénia hiánya) emberek segítésére. A téli időjárás felgyorsítja az amúgy is rossz egészségi állapotban lévő emberek állapotromlását, akik emellett nem is nagyon ismerik a városunk segítő hálózatát. Az elhelyezéseket nem Szarvason szoktuk megoldani a „visszaesés” elkerülése miatt.
Kérem a segítségét abban, hogy tájékoztassa a város lakosságát arról, hogy a Családsegítő Szolgálat minden esetben segítséget tud és szeretne nyújtani azoknak, akik áldozatául esnek a mások gyengeségét kihasználó személyeknek.
Bizalommal fordulhatnak felénk azok is, akik nem saját maguk érdekében kérik a segítséget, csak tudomásuk van ilyen esetről.
Kérem tájékoztatásom elfogadását.

Szarvas, 2013. január 7.

Tisztelettel:
Tóth Tamásné
szakmai egységvezető