Postaláda

Távolabb kerülne az elkerülő?

Szarvas Város Önkormányzata M44 Konzorciuma TUBA-TERV Mérnökiroda Kft. címén1066 Budapest, Jókai u. 26. 4/1. Tárgy: M44 autóút nyomvonala Tisztelt Tervező Konzorcium! Tárgyi megkeresésükre válaszul az M44 autóút Kecskemét-országhatár közötti szakasz Megvalósíthatósági Tanulmányának helyszínrajzán bemutatott M44 autóút nyomvonalaival kapcsolatosan az alábbi nyilatkozatot tesszük.A bemutatott M44 autóút „B” (lila színnel jelölt) változata a 73-75 km.sz.-ek között keresztülhalad […]


Szarvas Város Önkormányzata

M44 Konzorcium
a TUBA-TERV Mérnökiroda Kft. címén
1066 Budapest, Jókai u. 26. 4/1.

Tárgy: M44 autóút nyomvonala

Tisztelt Tervező Konzorcium!

M44_autópálya_-_térkép Tárgyi megkeresésükre válaszul az M44 autóút Kecskemét-országhatár közötti szakasz Megvalósíthatósági Tanulmányának helyszínrajzán bemutatott M44 autóút nyomvonalaival kapcsolatosan az alábbi nyilatkozatot tesszük.
A bemutatott M44 autóút „B” (lila színnel jelölt) változata a 73-75 km.sz.-ek között keresztülhalad a Szarvas-Káka repülőtéren. A repülőtér fejlesztés alatt álló, magántulajdonban lévő terület, amelynek infrastruktúráján a tulajdonos a közelmúltban jelentős fejlesztéseket hajtott végre. A repülőtéri kifutópálya nyugati irányba történő meghosszabbítása mellett egyéb kiszolgáló létesítmények, így a hangárok, az út és a közmű infrastruktúra megépítését is tervezik a közeljövőben.
A bemutatott „B” nyomvonal ellehetetleníti az ekként fejlődő repülőtér működését, a további fejlesztéseket. Amennyiben ezen a nyomvonalon épülne meg az autóút, a repülőteret fel kellene számolni és az eddigi beruházások után nyilvánvalóan kártalanítást kellene fizetni.
Aggályosnak tartjuk a „B” nyomvonalnak a 4401 j. úthoz tervezett csomópontját is, mivel az „A” változatéhoz képest mintegy 2,5 kilométerrel távolabb kerülne Szarvas várostól, így pedig az autóútnak a nyugati irányból történő elérési ideje jelentősen romlana.
Képviselő-testületünk a nyomvonallal kapcsolatosan már állást foglalt, annak alapján is közöljük, hogy az építési engedéllyel és elkészült kiviteli tervekkel rendelkező „A” jelű, piros színnel jelölt nyomvonalat támogatjuk.

Szarvas, 2013. január 7.

Tisztelettel:
Babák Mihály polgármester
dr. Melis János jegyző