Felhívások, Közlöny

Pályázati felhívás – szarvasi belterületi ingatlanok

Szarvas Város Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonában lévő szarvasi belterületi 5341., 5342., 5345. hrsz-ú ingatlanok értékesítésére.


Pályázatkiíró szerv neve, székhelye:

  • Szarvas Város Önkormányzata,
  • 5540-Szarvas, Szabadság u. 25-27.,
  • Tel.: 06/66/311-122/174.

Pályázat célja:
A szarvasi belterületi 5341., 5342., 5345. hrsz-ú ingatlanok értékesítése.

A pályázók alanyi köre:
Magánszemélyek, vállalkozók, cégbejegyzéssel rendelkező gazdasági társaságok, illetve cégbejegyzéssel rendelkező gazdasági társaságnak nem minősülő jogi személyek.

Az értékesítésre kijelölt ingatlanok alapadatai:
Hrsz.: szarvasi belterületi 5341., 5342., 5345.
Ingatlanokterülete összesen: 3386 m2
Művelési ág: beépítetlen terület
Közmű ellátottság: Az ingatlan összközmű ellátása biztosítható, a csatlakozó vezetékek és a szennyvíz gerincvezeték kiépítése a vevő feladata.
Besorolás: A Helyi Építési Szabályzatról szóló 19/2006. (V.19.) rendelet alapján az ingatlanok az:
„Üdülőházas terület (Üü)” jelű építési övezetbe került besorolásra.
A terület üdülőépületek, üdülőtáborok és kempingek elhelyezésére szolgál.
A területen az OTÉK 22. § (1)-(2) bekezdésében foglalt előírások szerint építmények helyezhetők el.
Az üdülőépületek padlószint magassága a természetes terepfelülethez képes +0,15 m és + 0,80 m között változhat.

Beépíthetőség:
Max. beépíthetőség: 20%
Min. zöldterületi fedettség: 65%
Max. építménymagasság: max. 4,5 – 5,5 m.

Az ingatlanok minimum vételára (kikiáltási ára):

9.500.000,- Ft + ÁFA, azaz kilencmillió-ötszázezer forint + ÁFA.

A vételár megfizetésének feltételei:

A pályázat érvényességéhez a pályázónak 475.000,-Ft azaz négyszázhetvenötezer forint bánatpénzt a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt-nél vezetett 10402142-49565150-55511376. számú bankszámlaszámra kell átutalni, a pályázat benyújtását megelőzően. A nyertes pályázónak a fennmaradó vételárrészt a pályázat elbírálását követő 90 napon belül kell megfizetnie. A pályázó az ingatlan tulajdonjogát kizárólag a vételár hiánytalan kifizetésével szerzi meg. Amennyiben a nyertes pályázó az adásvételi szerződést 90 napon belül nem köti meg, akkor a bánatpénzt elveszíti. A nem nyertes pályázóknak a bánatpénz kamatmentesen 5 munkanapon belül visszajár.

Beépítési kötelezettség:

A pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy az adásvételi szerződés megkötését követő négy éven belül a pályázat tárgyát képező ingatlanokon turisztikai célú beruházást valósít meg, ennek tényét igazolja. A turisztikai beruház megvalósításának biztosítékaként a pályázatot kiíró kiköti a négy évre szóló visszavásárlási jogát, az értékesítési áron.

A pályázat érvényességéhez az ajánlatnak tartalmaznia kell a következőket:

  • a pályázó adatait (magánszemély esetén: pályázó neve, születési neve, születési helye és ideje, anyja neve, lakcíme, személyi azonosítója, személyi száma;
  • vállalkozó esetén: pályázó neve, születési neve, születési helye és ideje, anyja neve, lakcíme, személyi azonosítója, személyi száma, székhely, adószám, nyilvántartási szám, vállalkozói igazolvány száma;
  • jogi személy esetén: cégnév, székhely, cégjegyzékszám, adószám, bankszámlaszám, statisztikai számjel, képviseletre jogosult neve)
  • a pályázó által ajánlott vételárat, mely nem lehet kevesebb a kikiáltási árnál
  • a vételár megfizetésének a pályázó által ajánlott feltételeit (készpénz, banki kölcsön)
  • a bánatpénz befizetését igazoló bizonylat másolatát,
  • a pályázó nyilatkozatát (rövid írásos leírást, esetleg vázlattervet) arra vonatkozóan, hogy az ingatlanon milyen jellegű turisztikai, vagy szolgáltatói tevékenységet kíván folytatni és milyen beruházásokat kíván megvalósítani
  • a pályázó nyilatkozatát, és az azt megerősítő banki szándéknyilatkozatot a beruházás megvalósítására vonatkozó saját forrásról, valamint a pályázó által szükségesnek ítélt hitel biztosíthatóságáról,
  • a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a pályázati felhívás feltételit maradéktalanul vállalja, valamint ajánlatát 3 hónapig fenntartja

A pályázat benyújtásának módja, határideje:

A pályázatokat legkésőbb 2013. május hó 21. napja 10.00 óráig zárt borítékban, „Pályázat a szarvasi belterületi 5341., 5342., 5345. hrsz-ú ingatlanok értékesítésére” jelige valamint a „Bontási ülésig felbontani tilos!” feliratok feltüntetésével 2 eredeti példányban Szarvas Város Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Gazdasági Osztályara (119-es iroda) kell benyújtani.

A zárt boríték semmilyen utalást ne tartalmazzon a pályázó személyére vonatkozóan.

Egyéb:

Az ingatlanokra vonatkozóan a Magyar Államnak elővásárlási joga van, a 2011. évi CXCVI. törvény alapján.

A pályázat elbírálása:

A beérkezett pályázatok felbontása az ajánlattételi határidő lejártát követően Szarvas Város Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának soron következő ülésén történik, a bizottság a bontást követően javaslatot tesz a Képviselő-testület részére a nyertes pályázó személyére.

A pályázatok elbírálása során első lépésben azok érvényességi vizsgálatra kerül sor.

A pályázatok elbírálásának elsődleges szempontja a vételár nagysága, mely nem lehet kevesebb a kikiáltási árnál.

Szarvas Város Önkormányzat az ajánlat tartalmát együttesen vizsgálja, döntését pedig a helyi önkormányzati érdekre tekintettel, a számára legkedvezőbb ajánlat elfogadásával hozza meg. Az önkormányzat fenntartja a jogát arra, hogy – akár indoklás nélkül is – a pályázatokat eredménytelennek minősítse.

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
5540-Szarvas, Szabadság u. 25-27.