Hírforgó

A Jobbik dohánymaffiát gyanít

Egy szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a Jobbik Békés megyei szervezete megdöbbenésének ad hangot a trafikok üzemeltetésére kiírt pályázatok megyei eredményeit látva.


A Jobbik szerint a nyertes pályázók listája alapján úgy tűnik, hogy fideszesek osztották újra egymás között a megyei dohánypiacot.

Samu Tamás Gergő Békés megyei Jobbik elnök közleményében állítja, hogy Matolcsy György egykori nemzetgazdasági miniszter még 2012-ben úgy nyilatkozott, hogy a dohánykoncesszióval a munkanélkülieken, illetve a csökkentett munkaképességűeken fognak segíteni. Ezzel szemben Békés megyében Fideszhez kötődő vállalkozók, rokonok, helyi fideszes vezetők és önkormányzati képviselők, valamint bukott polgármesterek nyerték el a pályázatokat többek között Békésen, Békéssámsonban, Biharugrán, Gádoroson, Magyarbánhegyesen, Medgyesbodzáson, Mezőberényben, Mezőhegyesen, Mezőkovácsházán, Nagybánhegyesesen, Nagyszénáson, Orosházán, Szarvason és Újkígyóson. A nyertesek több esetben nem helyiek, hanem távolabbi településekről érkezők, akik információink szerint kiszervezik majd a működtetést, és havi fix pénzt várnak majd el az „alvállalkozóktól”. Más esetekben eleve lebeszélni próbálták a fideszes hátszél nélküli pályázókat, mondván „úgy sincs esélyük” – nyilatkozta a jobbikos vezető.

A Jobbik Békés megyei szervezete szerint felháborító, hogy a dohánykereskedelem újraszabályozása nem az ésszerűséget, az állami bevételek növelését, hanem a fideszes káderek pénzelését szolgálta.