Aerobik, Hírforgó

Érmes hétvége az aerobikosoknál

Április 28-án vasárnap került sor a Diákolimpia Döntőjére a Magyar Testnevelési Egyetem Atlétika csarnokában. A verseny az Egyetemisták és Főiskolások Bajnokságával, és egy nagyszabású Fitness versennyel és programokkal került megrendezésre.


A Sportaerobikosok, vagyis az „A” kategóriás versenyzők Diákolimpiai Döntőjében a szarvasi Ritmus Sportaerobic Club két egységgel képviseltette magát. Somogyi Zsuzsa edző ifjúsági versenyzői egysége ezzel a versennyel búcsúzott, mivel Zita a felnőtt korosztályba fog lépni. A Kereszturszky Zita – Gyekiczki Adél párosnak harmadik éve sikerült ismét megnyerniük a Diákolimpia Bajnokai címet. Ők a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói.

A másik „ritmusos” csapat, az utánpótlás korosztály legkisebb versenyzői, a Szlovák Általános Iskolából ezüstérmet szereztek. A csoport tagjai: Csernus Sára, Körösi Luca, Mogyorósi Cintia és Mogyorósi Dzsenifer.

Eredmények sportaerobik:

UP1 páros:
1. Kereszturszky Zita-Gyekiczki Adél 15,80 pont (Vajda Péter Ev. Gimn. Szarvas) edző: Somogyi Zsuzsa
2. Szili Zsanett-Erdősi Dániel 15,75 pont (Pécsi Tud. Egy. és Deák F. Gimn. és Ált.Isk.)
3. Lőrincz Henrietta-Regény Beatrix 15,35 pont (Szabó L. Kéttannyelvű Ált. Isk. és Gimn. Budapest)

UP3 csoport
1. Ferencz Evelin-Gökler Eszter-Nagy Zsuzsa-Rácz Enikő 14.15 pont (Petőfi S. Ált. Isk. Debrecen)
2. Csernus Sára-Körösi Luca-Mogyorósi Cintia-Mogyorósi Dzsenifer 12,10 pont (Szlovák Ált. Isk. Óvoda és Diákotthon Szarvas) edző: Somogyi Zsuzsa