Diáksport, Sportsarok, Úszás

Evangélikus iskolák úszóversenye

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda a Tehetségpont pályázatának köszönhetően idén először rendezett egyházi fenntartású iskolák számára úszóversenyt.


A meghívásra 4 iskola jelezte részvételi szándékát a május 22-i eseményre. Városunkból a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Békésről a Szegedi Kis István Református Gimnázium és Általános Iskola, Soltvadkertről a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Mezőtúrról a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola adta le a nevezését a hazai csapaton kívül.

Az iskolák versenyzői a négy úszásnem 50 méteres számaiban, valamint 100 méteres vegyes úszásban mérték össze tudásukat. Az egyéni versenyszámok végén 4×50 méteres összevont korosztályos gyorsváltókat is indíthattak az iskolák. A Szarvasi Úszóklub időmérő berendezése és II. osztályú vizsgázott versenybírói segítették a verseny minél színvonalasabb lebonyolítását. A díjazás minden korosztályban évfolyamonként történt, ahol az első három helyezett érem, a 4-5-6. helyezett oklevél díjazásban részesült, aminek a hátterét, egy úszó sellőlányt, Sári Boglárka 5. b osztályos tanuló tervezte meg. Az egyéni pontverseny is értékelve lett, ahol az úszószámok után minden korosztály első három helyezett versenyzője egy kis serleget kapott ajándékba. Azokat a versenyzőket, akiknek nem sikerült érmet elérniük, a versenyszervezők egy úszósapkával ajándékozták meg. A legeredményesebb csapatokat is díjazták. Első helyezést ért el a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola, ők vehették át a győztesnek járó serleget. A második helyezett a rendező csapat, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, a harmadik helyezett pedig a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola lett. Mindkét iskola versenyzői hasonlóan az első helyezetthez, serleg díjazásban részesültek.
Reményeink szerint jövőre újra megrendezhetjük ezt az úszóversenyt az egyházi fenntartású iskolák számára.