Hírforgó, Kézilabda, Sportsarok

Szezonzárót tartott az NKK

Évzáró összejövetelét tartotta a hétvégén a Szarvasi Női Kézilabda Klub.


Kasik Gabriella közgyűlési beszámolójában a szervezet életéről szólt, majd ismertette a klub mint közhasznú szervezet gazdasági helyzetét. Az NKK a társasági adóból, önkormányzati támogatásból és egyéb bevételből gazdagodott. A 2013/14-es bajnoki szezonban való induláshoz 1,5 millió forint áll a klub rendelkezésére, de több pályázatot is benyújtottak. Biztosítottnak látszik a felvétel az NB II-ben induláshoz a junior és felnőtt csapatnak, valamint a serdülőknek is.

A szakmai munkát az edzők értékelték. Almási László az NB II-es felnőtt csapat IV. helyezéséről beszélt. Az előző évhez képest előkelőbb helyen végzett a gárda. Lehetett volna még több pontot is szerezni, de mint minden csapatnál, itt is voltak hullámhegyek és hullámvölgye3k.

Magas a mérce a IV. helyezéssel, ezt kell az új edzővel, Barna Károllyal elérni az új szezonban. Barna Károly mellett Sebők György a kapusok edzését irányítja.

A juniorok edzője, Kaliczka László elmondta, hogy a bajnokság első felében megilletődötten játszottak a lányok és sokáig nem érezték a győzelem ízét. A bajnokság végére már győzelmeket is szerzett a csapat és biztató a jövő. Hajdú Andi a serdülők lelkesedését dicsérte. Cél a még szélesebb utánpótlás és létszám bővítés.

Az esti zivatar kissé megzavarta a szabadtéri rendezvényt, de végül minden megoldódott.

Az értékeléseket követően ajándékozásra került sor, majd fehér asztal mellett baráti beszélgetéssel zárták a bajnoki évet a lányok.