Kézilabda, Sportsarok

Az NKK is elkezdte

Július 29-én a Szarvasi NKK is megkezdte a felkészülést a 2013/14-es bajnoki szezonra. Változások is történtek a klubnál.


Új edzővel, Barna Károllyal vágtak neki a szezonnak, akinek a kapusok edzésénél Sebők György segít. A játékoskeretből távozott Fulajtár Móni, aki visszavonult, a tanulmányait máshol folytató Molnár Kinga és Horváth Dorina eligazolt.

Barna Károly jelenleg az Orosházi FKSE utánpótlás szakág vezetője is. Van kötődése Szarvashoz, hisz vajdás diák korában a szarvasi csapatban és a gimi csapatában játszott.

Az edzések sok futással és kondi edzésekkel indultak. Ettől a héttől már előkerül a labda is, sőt, a Szarvason edzőtáborozó Dunakeszi VSE ellen edzőmérkőzésekre is sor kerül. A mindennapos kondiedzés után heti 3 edzésre tér át az együttes. A távozó játékosok mellett érkező is van Radnóti Mariann személyében, aki Gyuláról érkezett. További játékosok igazolása is folyamatban van.

A felnőttek mellett a juniorok és ifisták is megkezdték a felkészülést, Hajdu Andrea, Almási László és Kaliczka László vezetésével.

A klubvezetők tárgyalásokat folytatnak a helyi iskolákkal, valamint megállapodás van a kondorosi Petőfi István Általános Iskolával az utánpótlást illetően.

Új terv a klubnál a szivacs-kézilabda bevezetése. A szervezés megindult. Farkas Edit (NKK játékosa) vezetésével szeptember 6-án 17 órától lesz az első foglalkozás a Sportcsarnokban. Ide várnak 5-9 éves lányokat, fiúkat. Cél a szivacskézilabdán keresztül a sportág megismerése, megszerettetése és a távlati cél a szarvasi klubok részére az utánpótlás biztosítása, a legkisebbek bevonásával. Későbbiekben az óvodásokkal is számol a klub.

Az NKK az NB II-es Dél-keleti csoportban szerepel és augusztus 15-én sor a sorsolásra Kecskeméten. A bajnokság szeptember közepén indul.