Hírforgó

Az ötödik héten is ellenőrizték a szúnyoggyérítést

Folytatódnak a gyérítési feladatok Békés megye településein a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ötödik heti szúnyoggyérítési programjának megfelelően.


A biológiai gyérítést követően, mely a szúnyoglárvák pusztulását eredményezte, további tizennyolc települést érintettek a légi és a földi kémiai permetezések az elmúlt napokban. Míg a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor a légi kémiai gyérítést végzők előkészületeinek megfelelőségét ellenőrizte két légi felszálló bázison, addig az ellenőrzési szolgálat és helyi szervek állományába tartozó ellenőrök a földi kémiai folyamatok tényleges végrehajtását vizsgálták.

A hét első napján valamennyi földi kémiai irtás megtörtént, azonban tegnap megyénket is elérte a hidegfront „előszele”, ezért a földi kémiai gyérítéseket későbbi időpontra halasztották.

Valamennyi résztvevő fényképes dokumentációval alátámasztott feljegyzést készített a helyszíni ellenőrzésekről, ezek tanúsága szerint az érintettek a gyérítési feladatokat megfelelő minőségben végezték el.