Hírforgó, Képgaléria, Média

Új közösségi házzal gyarapszik a kistérség

Várhatóan 2014. január 1-től új közösségi ház javítja a Sirató-Bezina-Káposztáslaposban élő 356 ember életét.


A régi siratói iskola épület melletti telken ez év márciusától augusztus végére egy hatvan főt kiszolgáló, főként az idősek nappali ellátását biztosító közösségi ház épület fel.

Az itt élők még évekkel ezelőtt megkeresték a Polgármesteri Hivatalt kéréseikkel, miszerint ők is szeretnének összejöveteleik számára épülethez jutni. Mivel a régi iskolaépület időközben az Újtemplomi Evangélikus Gyülekezet tulajdonából magánkézbe került, így kerülhetett sor 3925 m2-es önkormányzati telek hasznosítására. Eredményesen pályázott a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása. Pályázati nyereményként 49 millió 989 forint állt rendelkezésre, ebből nettó 38 millió 500 ezer forint magának az épületnek a felépítését (külső-belső kivitelezői munkák elvégzését) szolgálja. Kivitelező a BÓLEM Építőipari Kft. A hátramaradó összeg a továbbiakban az új bútorok és eszközök beszerzését fedezi.

Az új közösségi házban vegyes tüzelésű kazán és napkollektoros padlófűtés szolgálja majd a szolgáltatásokat igénybe vevők kényelmét. Közösségi terem, pihenőszoba, foglalkoztató, melegítő konyha is létesült. A későbbiekben hasznosítható padlástér még beépítetlen a 170 m2-es alapterületből.

A projektzárás mint azt a kedd délelőtti műszaki átadáson megjelent Brlás János kistérségi elnöktől és Demeterné Annus Krisztina kistérségi menedzsertől megtudtuk, november 30-án megtörténhet. Így a Sirató-Bezinában élő idősek és a közösség egésze 2014. január 1-től veheti birtokba az épületet. Az itteni idősek nappali ellátását a Kistérség Szociális Intézménye biztosítja majd a továbbiakban – együttesen a Bethlen Gábor illetve a Dózsa György úti klubokkal.