Darts, Sportsarok

Jön a hideg, jönnek a dartsosok!

A hosszú nyári kihagyás után, ismételten a dobóvonal elé álltak a dartsosok október 17-én a Galéria Grill étteremben.


Ezt az évadnyitó játékot sajnos csak hat fővel tudták megrendezni, de reméljük a későbbiek folyamán többen is lesznek. A játszmákat két nyert legre játszották, amit 501 pontról indulva dupla kiszállóval lehetett megnyerni. A lebonyolítás vigaszágas rendszerben történt, így ha valami kétszer kikapott az véglegesen kiesett a játékból.

Az első mérkőzésen Szrnka Mihály magabiztos kiszállóival vigaszágra juttatta Maczik Pétert. Ugyanerre a sorsra jutott Batta Pali is, aki Szerb Milánnal kerül össze, valamint Galát Krisztián is kikapott Prifer Tibitől.

A fiúk a felsőágon folytatták tovább a mérkőzéseket, ahol stabil játékkal Milán megverte nagy riválisát, Misit. Utána jött az éjszaka első nagy meglepetése, vigaszágon Peti, a jókor megdobott dupláival kiejtette Palit. Krisztián is elkönyvelhetett egy nagy skalpot az estére mivel ő Misit ejtette ki végérvényesen a játékból. A felsőágon Tibi remekelt a kiszállók terén és vigaszágra taszította Milánt, akinek gondjai támadtak a duplák megdobásával.

A vigaszág nagy mérkőzését Peti és Krisztián játszották. Ennek a mérkőzésnek a nyertese már a legrosszabb esetben is dobogós lehet, így nagy volt a tét. Peti tudta folytatni a parádés játékát, még a nehezebb kiszállók sem foghattak ki rajta, így végérvényesen is letaszította Krisztiánt a dobogóról. A döntőbe jutásért folytatott harcban Peti nyerte az első leget, de utána Milán kiegyenlített, így egy legen dőlt el hogy melyikük küzdhet meg az eddig veretlen Tibivel a döntőben. A döntő legben mindkettejüknek volt lehetősége nyerni, de a duplát Milán dobta meg hamarabb így Ő került a döntőbe.

A döntő játékban Tibinek elég lett volna két egymást követő leget nyernie, mivel Ő még veretlen volt. Az első játszmát Milán nyerte 2-1-re, így mindkettőjüknek volt már egy-egy veresége, vagyis a következő két nyert leg döntő fontosságú. Milán stabil tripláival hamar elhúzott, de a dupláknál ismét gondjai akadtak, ezt kihasználva Tibi hamar leért a kiszállókhoz. A sok-sok hiba után a dupla 1 megdobásával Milán nyerte az első leget. A második legben Tibi nem kezdett túl jól, jött is a válasz 140, majd 100 Milántól, így ismét nagy előnyre tett szert, de a duplához érve ismételten megremegett a keze. Tibi ezt magabiztosan ki is használta, így nagyon hamar Ő is dobhatott az egyenlítésért. A végére viszont ismételten összejött a dupla 1 Milánnak, és ezzel Ő nyerte az Évadnyitó Darts Versenyt.

Gratulálunk a nyerteseknek, különösen Maczik Péternek, akinek ez volt az első dobogós helyezése.

Végeredmény:

  1. Szerb Milán
  2. Prifer Tibor
  3. Maczik Péter
  4. Galát Krisztián
  5. Szrnka Mihály
  6. Batta Pál