Darts, Sportsarok

Elkezdődött a 2013-as Darts Liga

November elsején elkezdődött a 2013-as Darts Liga Szarvason a Galéria Grill étteremben. Innentől kezdve minden héten nyolc játékos küzd a jobbnál jobb helyezésekért.


A játéktípus 501DO, amit nyolc nyert legre játszanak, valamint a döntetlen is megengedett. A nyertes játékos 2 pontot kap a döntetlenért 1-1 pont jár, a vesztesnek nem jár pont. Hét forduló után pontok alapján felállított sorrendben az első négy játékos még egyszer megmérkőzik egymással, hogy véglegesen eldöntsék ki a legügyesebb dartsos.

Az nyitó mérkőzésen Maczik Péter sajnos nem tudta hozni az előző versenyen nyújtott szép teljesítményét, mivel kicsit későn melegedett bele a játékba, így csak 6 leget tudott nyerni Batta Palival szemben. A második mérkőzés döcögősen indult Szrnka Misi számára is, aki nagyon nehezen találta a duplákat. Ellenfele, Magyari Laci a duplák tekintetében kicsit jobban remekelt, így egy kis előnyre tett szert, viszont Misi a végére csak összeszedte magát és nyerni tudott.
A harmadik mérkőzésen egyetlen női játékosunk, Podani Anikó nagyon jól kezdett, a második leg után még mindig döntetlen volt az állás. Szerb Milán ezután összeszedte magát és 8-3ra nyerte a mérkőzést. Az est utolsó mérkőzésén Prifer Tibi kezdet jobban és ezt az előnyét a végéig tudta tartani annak ellenére, hogy Galát Krisztián a játék második felében szépíteni tudott, így Tibi 8-5-re nyerte a játékot.