Hírforgó, Képgaléria, Média

II. Kirendeltségi Szakmai Tűzoltóverseny Szarvason

A Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2012 után ebben az évben is megrendezte szakmai tűzoltóversenyét.


A kirendeltséghez tartozó Szarvasi és Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsokságok mindegyik szolgálati csoportja részt vett a vetélkedőn, amely a versenyzés mellett kiváló lehetőséget biztosított a szakmai ismeretek további fejlesztésére is.

A gépjárművezetők a megszerzett rutint szlalom pályán végrehajtott feladattal bizonyíthatták, melyet követően a gépjárműfecskendővel mind előre, mind hátra menetben egy-egy rönkfára helyezett hordót kellett megérinteniük úgy, hogy az ne boruljon le.

Ezt követően az állomány személymentési feladatot hajtott végre mélyből kötél és létra segítségével, majd pneumatikus párnával kellett emelési feladatot teljesíteni.

A gyakorlati feladatok végrehajtása három darab tárgy felkutatásával zárult füsttel telített helyiségben, „A” típusú védőruhában.

Végül elméleti tesztet töltöttek ki a versenyben résztvevő tűzoltók tűzoltás vezető, gépjármű vezető és beosztott tűzoltó kategóriában.

A verseny során ebben az évben is a tavalyi nyertes, a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „C” szolgálati csoportja bizonyult a legjobbnak. A legjobbnak járó díjat Kovács Krisztián tű. alezredes, kirendeltség-vezető és Maczek Szilárd tű. őrnagy, megyei tűzoltósági főfelügyelő adták át.