Sziréna

Egyedül élő idős nőt lopott meg két fiatal

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható párost.


A Szarvasi Rendőrkapitányság Gyomaendrődi Rendőrőrse vádemelést javasol a két fiatalkorú fiú ellen.

Az egyik gyanúsított korábban segített fát vágni annál a háznál, ahol 2013. szeptember 10-én a lopás történt. Munkájáért pénzt kapott, így amikor a házban egyedül élő idős nő kifizette meg tudta figyelni, hogy honnan veszi elő a megtakarított pénzét. Mikor újra munkát végezni ment a házhoz, egy osztálytársát is magával vitte. Előtte elmondta neki, hogy a néni lakásában sok pénz van. Ebből valamennyit el akart lopni és ehhez kérte barátja segítséget. A két fiatal a szükséges mennyiségű fát összeaprította, majd amikor végeztek, a néni kifizette őket. Ekkor a társának segítséget ígérő fiú arra kérte a házigazdát, hogy mutassa meg neki, hol találja a mosdót. Ez idő alatt az ötletgazda fiú a korábban látott helyről pénzt vett ki. A fiatalok távozása után az idős nő észrevette, hogy meglopták, ezért azonnal értesítette a rendőrséget.

A Gyomaendrődi Rendőrőrs munkatársai a bejelentés után rövid időn belül elfogták azt a fiút, aki korábban már járt a sértett lakásán. Kihallgatásán elmondta, hogy társa is tudott a szándékáról, ketten lopták el a pénzt. A nyomozók a bankjegyeket szinte hiánytalanul megtalálták az elsőként kihallgatott fiúnál, akitől lefoglalták azokat és a megkárosított néninek visszaadták.

A rendőrség a két fiatalkorú fiú ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozást a Szarvasi Rendőrkapitányság Gyomaendrődi Rendőrőrse 2013. november 27-én lezárta és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal elküldte a Szarvasi Járási Ügyészségre.