Hírforgó, Képgaléria, Média

Mikulásvárás a Gyakorlóban

“Eső szitál, hull a hó/Hol késel már Télapó?…” A gyerekek az elmúlt napokban sokszor tették fel ezt a kérdést.


Számlálták hányat kell még aludni december 6-ig. A Mikulás érkezését izgatott készülődés előzte meg. A gyerekek rajzokat készítettek, lefestették kívánságaikat, vágyaikat, közösen mézeskalácsot sütöttünk és díszítettünk. A várakozás ideje alatt gyakran csendültek fel a kedvenc téli, Mikulásváráshoz kapcsolódó dalok, énekek, zenék.

Végre elérkezett a várva várt a nap. A hideg ellenére a Gyakorló apraja és nagyja az udvaron gyülekezett, remélve a Mikulás érkezését. Az izgatottságtól a gyerekek ugyan nem érezték a hideget, de forró teát kortyolgattunk, hogy jól átmelegedjünk. Hamarosan egy csengettyű csilingelő hangjára lettünk figyelmesek. A Mikulás lovas kocsin érkezett hat jóságos –hallgató- krampusz kíséretében, akik a csomagok kiosztásában segítkeztek. A gyerekek verseket és dalokat adtak az ajándékokért viszonzásul.

A délelőtt a WEB játék 4.0 nyereménysorsolásával zárult, ahol három fődíjat lehetett nyerni. A sorsolás izgalmát fokozta, hogy a nyertesek személyesen a Mikulástól vehették át az ajándékokat.

A gyerekek a mai napon talán még boldogabban és mosolygósabban mentek haza.

“Édes-kedves Télapó,/ajándékot kapni jó’…”