Hírforgó

A Gallicoopé a Békés megyei Adomány Díj

A szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. kapta meg az idei Adomány Díjat a Békés Megyei Önkormányzattól a magyar kultúra napja alkalmából – tájékoztatta az MTI-t az önkormányzat elnöki kabinetje pénteken.


A közlés szerint a péntek esti gyulai ünnepségen azokra a mecénásokra, támogatókra hívták fel a figyelmet, akik nélkül egy-egy képzőművészeti kiállítás, műalkotás vagy akár tömegeket megmozgató rendezvény nem valósulhatott volna meg a térségben.

Erdélyi István, az élelmiszeripari cég elnök-vezérigazgatója Székelyhidi Attila gyulai festőművész Facsoport című képét kapta.
Az Adomány Díj átadását követően Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója stratégiai szerződést írt alá a két szervezet együttműködéséről.

A partnerek megállapodtak a Békésben fellelhető és gazdaságilag hasznosítható helyi értékek, termékek felkutatásában, ezek gyűjtőhelye, a Békés Megyei Értéktár gondozásában, valamint a létrejövő Hungarikum Klubok működtetésében is együttműködnek.

A több mint 20 éves múlttal rendelkező Gallicoop Zrt. Magyarország piacvezető baromfiipari vállalata. A 85 százalékban magyar tulajdonú cég jelenleg 900 embernek ad munkát Békés megyében. Az évek óta végzett mecénási tevékenységét jelzi, hogy közreműködött a békéscsabai Ibsen Ház létrejöttében, sőt – egyebek mellett – támogatta a szarvasi Cervinus Teátrumot, a Vízi Színházat, a helyi kulturális életet, valamint a hagyományok és az épített örökség megőrzését a városban.