Hírforgó

Az új 6 szintes sebészeti tömb épülete rövidesen szerkezetkész

Megújul a gyulai klinika – tájékoztatták Szerkesztőségünket.


A 2013. június 17-én megkezdődő TIOP-2.2.4-09/1-2010-0026 azonosítószámú „Új tömb kialakítása a Békés Megyei Képviselő-testület Pándy Kálmán Kórházában” című, közel 7,5 milliárd összértékű projekt kivitelezési munkái jó ütemben haladnak.

A 4,1 milliárd Ft. összegű kivitelezési munkákat, a lefolytatott közbeszerzési eljárást követően a Swietelsky Magyarország Kft.- Hőszer Trade Kft. által létrehozott konzorcium végzi.

A kezdeti késleltető körülményeket sikerült megszüntetni és az ezekből adódó lemaradást minimálisra csökkenteni. A vasbeton monolit szerkezetű épület 4. szintjének a betonozása folyik, melyet követően még egy kórtermi szint és egy az épülethez viszonyított kisebb alapterületű gépészeti szinttel fejeződik be a szerkezetépítés.

A földszinti részen, járó beteg rendelők, új haemodinamikai labor, invazív kardiológiai osztály és intenzív osztály kap helyet, ahol a belső válaszfalak elkészültek és a gépészeti munkák vannak folyamatban. Az első emeleti műtéti és a fölötte levő kórtermi szint szerkezetkész állapotban van.

A teljes szerkezetkész állapot elérését 2014. július hónap közepére tervezik. Ezután teljes erővel, felgyorsult formában folytatódnak a belső építészeti munkák és a külső homlokzat megépítése.

Az új épület átadásának tervezett időpontja ez év december 31-e.