Hírforgó, Képgaléria, Média

Még az anyukák figyeltek, csemetéik játszadoztak

Augusztus 1-jén, pénteken anyatej világnapi rendezvényt tartottak a szarvasi “bölcsiben”.


A szép számmal megjelent apróságokat, anyukáikat és apukáikat dr. Kantiné Szín Mária, a Védőnői Szolgálat vezető védőnője és bájos kolléganője – egyben a rendezvény mindenes szervező háziasszonya -, Kondacs Viktória védőnő  fogadták a lelkes és lelkiismeretes védőnői csapat egészének társaságában.

A mindvégig bensőséges és családi meghittségű délelőttön az apró protokolláris köszöntő után Szabados-Tóth Gábor és fiai – ifjabb Gábor és Bálint – kellemes, aprócska darabokból álló muzsikájával indult, majd a szakmai hölgykoszorú kis csapata elbábozta A kiskakas gyémánt félkrajcárját a gyerkőcöknek.

Ezután Hornokné Szabó Tímea tartott érdekes előadást a Biztos Kezdet Gyermekház működéséről. Mondandóját népszerűsítő szóróanyagokkal is megerősítette.

Ezután Városi Könyvtárunk két kiválósága, Harencsárné Liska Mária és Kovácsné Tímár Ildikó a kicsik és szüleik körében hallatlanul kedvelt Törpi Könyvkuckó életét mutatták be. Természetesen a legapróbbak az előadások alatt szabadon ügyködhettek a játszószőnyegen, vagy elmélkedhettek anyukájuk karján.

Az előadások végén minden meghívott anyuka-apuka és gyermeke apró ajándékot vehetett át – csakúgy, mint azok az édesanyák, akiket az anyatejük családon kívüli hasznosításáért köszöntöttek -, majd az érdeklődő szülők csemetéik társaságában megtekinthették a bölcsőde életét. Mindeközben hagyományaik jegyében uzsonnával kedveskedtek a résztvevő családoknak.