Hírforgó

Monte Cristo grófja újra hódított

Két éves szünet után közkívánatra a Békéscsabai Jókai Színház a Szarvasi Vízi Színházban ismét műsorra tűzte a Monte Cristo grófját.


monte_cristoA Békéscsabától egészen a budapesti RAM Arénáig s a határokon túl egészen Ukrajnáig hatalmas közönségsikert arató musicalre már hónapokkal ezelőtt tömeges jegyfoglalások történtek. Így péntek este Szarvason már csak az ülhetett be a full-teltházas nézőtérre, aki időben gondoskodott az elővételről, netán valami csoda folytán más elfoglaltság miatti visszaadott jegyekhez tudott hozzájutni.

Az élőzenekar varázsa, a Körös vizén ringatózó hajó és a hatalmas léghajó, a végére tartogatott tűzijáték mind a végletekig fokozták az érzelmeiben már addig is felajzott nagyérdemű ünnepérzetét. Hiszen a közönség jelentős része újra (vagy éppen sokadjára) azért jött, hogy itt és most részese lehessen ennek a maga nemében páratlan produkciónak. Így a Babák Mihály polgármester és Besenczy Zoltán alpolgármester, mint házigazdák által felvezetett előadás végén – ahogy az Szarvason a legnagyobb sikerek esetében szokás – a közönség helyéről felállva tapsolt, táncolt, urambocsá’ még énekelt is. Így a Dumas-féle nagy romantikus történetet színpadra alkotó Pozsgai-Szomor szerzőpáros darabja méltán aratott ilyen méretű tapsvihart.

Ezért minden túlzás nélkül elmondhatjuk, hogy ez a pénteki örömest ünnepe volt a társulat egészének, a nagyérdeműnek, a színház egészének. Köszönjük!