Hírforgó

Katarzis, tömegmámor, extra színvonal az István a király előadásán

A Békéscsabai Jókai Színház szombat-vasárnap mintegy megkoronázta a Szarvasi Vízi Színház mostani évadát. Fekete Péter igazgató tartotta egy éve tett ígéretét, így Szarvason is színpadra kerülhetett az István a király, a magyar rockopera műfajának alapműve.


istvanSzörényi-Bródy klasszikusa egyszersmind megkerülhetetlen darabja a hazai színháztörténetnek. Szerencsés módon a színház vezetése a rendezést a zseniális Zsuráfszky Zoltánra, a legendás koreográfusra bízta.

Így egy minden pillanatában lenyűgöző és monumentális történelmi filmként pergő előadást láthatott a nagyérdemű Feke Pál, Szomor György, Katkó Ferenc főszereplésével. Önmagáért beszél a darab szereposztása: Presits Tamás, Nagy Erika/Éder Enikő, Fekete Zsuzsanna/Kisfaludy Zsófia, Katkó Ferenc, Gulyás Attila, Szomor György, Gubik Petra, Csomós Lajos, Gerner Csaba, Szente Éva, Komáromi Anett, Fehér Tímea, Liszi Melinda, Vasvári Csaba, Vadász Gábor, Nagy Róbert, Mészáros Mihály, Biró Gyula, Ormándy M. Keve szh., valamint a Színitanház hallgatói.

A hatalmas, egész színpadot betöltő nemzeti trikolór, a Himnusz hangjai, a Fekete-féle tűzijáték parádé, majd a szereplők részéről alap nélkül ismételt finálé mind fokozták a kegyelmi állapotba került nézők katarzis érzetét. Szent István Nap közeledtével különösen. Legméltóbb és legmagasztosabb módján az együtt ünneplésnek.