Hírforgó, Képgaléria, Média

Holle bögrék és szövegkönyvek az újabb szarvasi játékesten

Több meglepetéssel is szolgált a nagyérdeműnek péntek este az éppen félszázadik bemutatót rohamléptekkel megcélzó, sikerre ítélt családi musical, a Holle anyó.


A Belinszki-Gulyás-Varga alkotótrió által színpadra álmodott darab a héten Békéscsabán elkezdődött nagy menetelése közben némi változtatásokkal és apró meglepetésekkel bővítve került a Cervinus Teátrum közönsége elé. Például a színház előcsarnokában bárki kedvére vásárolhatott színes szövegkönyveket és bögréket a történet főszereplőinek arcképével. Sőt mi több, jelenetekkel magából a darabból.

A Cervinus-Jókai koalícióban készült musical szereposztásában Jakup posztján történt változás, a Jókai kiválósága, Vadász Gábor betegsége miatt. A mindössze tizennyolc esztendős felvidéki Pollák Ferenc szépen helytállt. A szlovák változatban ő szokta játszani a tiszta szívű, szerelmes legényt. Az eddigiekben kiválóan teljesítő Varidance helyére pedig kinőtt a Cervinus Teátrum tánckara ifjabb Csasztvan András vezényletével. Utóbbi táncosai: Balázs Henriett, Magyari László, Kinyik Flóra, Csasztvan András, Litauszki Enikő, Ökrös Dániel, Koska Melinda, Horváth Dániel, Dunaveczki Éva, Takács László, György László.

Így az ország-világ több pontjára került szarvasi profi táncosok – néptáncművészek, társastánc művelők és színházi csillagok vegyesen – összeálltak és lenyűgöző táncparádéval kápráztattak el kicsit és nagyot egyaránt.

A Holle anyót a nagy csabai széria, százhalombattai meghívások közepette mintegy karácsonyi hangulatban 2014. december 27-én játsszák legközelebb Szarvason. Minden jel szerint mesebögrét és szövegkönyvet akkor is lehet majd vásárolni. Bízunk benne, előbb vagy utóbb megnyílik a lehetőség a szívet-lelket melengető sikerdarab CD-jének kiadására is.