Labdarúgás, Sportsarok

Döntetlen a tavaszi nyitón

A tavaszi szezon első mérkőzésére Szabadkígyóson került sor.


Szabadkígyósi SZSC-Szarvasi FC 1-1 (0-1), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2015. március 14., szombat, Szabadkígyós, 150 néző. Vezette: György Sándor.

Szarvasi FC: Kiri, Filyó, Kukovecz, Szikora, Darida, Kovács, Klimaj, Zima, Medvegy, Gulyás, Zsíros. Csere: Stanley, Petrovics, Bogdán, Stibán, Rafaj.

Az első félidő fej-fej melletti játékot hozott, helyzetei mindkét csapatnak adódtak. A szarvasiak ezután megunták a tilitoli játékot, Klimaj góljával a 27. percben átvette a vezetést a Szarvasi FC. A félidő végéig sikerült is tartani az előnyt.

A második meccsrészben a szabadkígyósiak próbáltak egyenlíteni. Próbálkozásukat siker koronázta az 55. percben Tóth A. góljával.

A hazaiak ezután vérszemet kaptak, ám kapura törési kísérleteiket sikerrel állta a szarvasi védelem. A 75. percben a Szarvasnak Klimaj révén egy szabadrúgással esélye nyílt megnyerni a mérkőzést, ám a kígyósi sorfal ezt megakadályozta. Maradt a meccs végéig a döntetlen.

Szarvasról jól játszott még Kovács, Szikora és Zsíros.

Edzői nyilatkozatok:

Ekker Attila, Szabadkígyós:

– Meglepően bátortalan, gyenge első félidő után a másodikban vállalkozóbbá és bátrabbá vált a támadójátékunk, de a mai ellenfelünkkel szemben egy félidei jó játék kevésnek bizonyult a győzelemhez.

Rétes Pál, Szarvas:

– Az első félidő játéka után bíztam a győzelemben, a bekapott gól után a hazaiak támadójátéka lényegesen feljavult, így a döntetlen értékesnek mondható.

A következő szombaton, március 21-én a Szeghalmi FC-t látják vendégül az Erzsébet-ligeti sporttelepen.