Kézilabda, Sportsarok

Ismét ezüstérmes a CSAPAT

A második hely biztos birtokában fogadta az NKK a makói gárdát a záró fordulóban.


Szarvasi NKK – Marosmenti NKSE 26-20 (11-12), női NB II-es kézilabda mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Bálint T. – Szarvas T.

Szarvasi NKK: Kasik-Buzási 6, Radnóti 5, Hajdu 6, Molnár 3, Zelei 6/2, Bagi. Csere: Juhos (kapus), Kondacs, Krizsán, Mester, Zubor. Edző: Almási László.

Vendégek legjobb dobói: Szénási 5, Kozserán 4, Sárkány 4. Hétméteres: 3/2. ill. 2/2. Kiállítások: 10 ill. 6 perc.

A két hete külföldre távozó Gábor helyett Molnár Kinga került a kezdő csapatba. A vendégek kezdték a találkozót, de Kasik ziccert védett, és labdájából Molnár megkezdte a gólgyártást. Felváltva kezdtek esni a gólok, a vendégek tapadtak a hazaiakra. A félidő hajrájában kétszer is egyenlítettek, a 23. percben 10-10-re, a 26.-ban 11-11-re. A hullámvölgybe kerülő szarvasiak ellen a 27. percben 11-12 átveszi a vezetést az NKSE. Ezzel az eredménnyel zárul az első játékrész.

A pihenő után mintha az öltözőben maradt volna a Körös-parti gárda. A lendületes marosmentiek tovább növelték előnyüket a sokat hibázó hazaiakkal szemben 11-15-re. A 40. percben Zelei büntetőből egyenlít 16-16-ra. A tíz perc vendég lendület kezdett alább hagyni. A szarvasiak kijöttek a „gödörből” és fordítottak. Nyolc perc elteltével Hajdu és Radnóti vezérletével 22-18 volt olvasható az eredményjelzőn. Jobb lett a védekezés és pontosabbak a lövések. Buzási találatával tovább nőtt az előny a fáradó vendégek ellen. A hajrában újabb két gyors gól 25-20-ra alakította az állást. A záró sípszó előtt Buzási állította be a 26-20-as végeredményt.

A jobb játékerőt és erőnlétet mutató szarvasiak bizton tartották itthon a két bajnoki pontot. A mérkőzés végén a Békés Megyei Kézilabda Szövetség főtitkára, Ökrös László a közönség vastapsa közepette átadta az ezüstérmeket a csapat tagjainak. Az NKK megismételte eredményét, ismét a dobogó második fokán zárta a bajnoki szezont az NB II délkeleti csoportjában a 2014/2015-ös évben.

Gratulálunk a csapatnak és vezetésének az elért fényes eredményhez.