Postaláda

Malacka polgármestere járt Szarvason

A testvértelepülés polgármesterének levelét olvashatják az alábbiakban.


 

Igen Tisztelt Polgármester Úr!

Engedje meg, hogy szívből megköszönjem a szarvasi fogadtatásunkat. Ha Ön más halaszthatatlan okból nem is lehetett velünk, az Ön munkatársai megmutatták nekünk (bemutatták) a városuk nagyszerűségét. Kérem, adja át üdvözletemet és köszönetemet Melis János jegyzőnek és Hodálik Pál alpolgármesternek.

Nagy örömmel gondolok Szarvasra, mindenekelőtt a rengeteg zöldre és szépségre a Körös mellett, de a városközpont rehabilitációjára, az egész város rendjére. Különösen érdekes volt nekem az a tény, hogy nem árasztják el a várost a hirdetőtáblák, ez egy olyan dolog, amit magam is szeretnék Malackán megvalósítani. Hasonlóan örömmel tölt el az, hogy Szarvason milyen békésen élnek egymás mellett a szlovák és magyar származású emberek. Látogatásom meggyőzött arról, hogy van jövője testvérkapcsolatainknak. Amint ott is említettem, igyekszünk annak új tartalmat adni és bízom abban, hogy mindannyiunk előnyére fog szolgálni.

Először is ezért köszönöm a meghívást a szeptemberi Szilvanapokra. Be akarom mutatni a kínálatunkat, hogy a kultúrprogramban aktív szerepet vállalhassanak a malackaiak is.

Nagyon nagy örömmel hívom meg Önt a malackai adventi vásárra! Szarvas ezen a rendezvényen ízelítőt adhatna a kultúrájából és természetesen, nagyszerű konyhájukat is bemutathatnák. A pontos időpontot hamarosan egyeztethetjük.

Polgármester úr, még egyszer őszinte köszönetem, és örülök a szeptemberi találkozásunknak!

Üdvözlettel:
Juraj Riha
Malacky polgármestere