Hírforgó

Jelelt-narrált előadás a Szarvasi Vízi Színházban

A Békéscsabai Jókai Színház kiemelt figyelemmel kíséri és karolja fel azokat az új lehetőségeket, kezdeményezéseket, amelyek a fogyatékossággal élők számára is teljes értékű színházi élményt biztosítanak.


Békéscsabán nem szokatlan, hogy jelnyelvi tolmács közreműködésével támogatjuk  egy-egy színházi előadás megértését siket és nagyothalló nézőink számára, illetve narrációs programmal segítjük a látássérülteket. Szabadtéri színpadon viszont teljesen egyedülálló ez a kezdeményezés egészen mostanáig.  Augusztus 8-án este a Szarvasi Vízi Színházban A dzsungel könyve című musicalt, Vörös Zsolt  jeltolmács jeleli a hallássérült nézőinknek, a látássérülteket pedig Komáromi Anett színművésznő látja el a produkció befogadását segítő többletinformációkkal – speciális fülhallgatókon keresztül az előadás közben.

Vörös Zsolt jeltolmács

Vörös Zsolt jeltolmács

A Jókai Színház nagyon komolyan gondolja a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének megteremtését, hisszük, hogy különleges figyelmet kell kapniuk azoknak az embertársainknak, akik valamilyen fogyatékossággal élnek, hiszen ők is látható tagjai akarnak lenni társadalmunknak.

A dzsungel könyve a magyar musical irodalom egyik kiemelkedő klasszikusává nőtte ki magát. Dés László magával ragadó zenéje, Geszti Péter szellemes dalszövegei és Békés Pál pörgő dramaturgiájú történetmesélése igazi családi szórakozás. A Békéscsabai Jókai Színház munkatársai fontos feladatuknak tartják a társadalom minden rétegében a fogyatékkal élő emberek iránti pozitív szemlélet és viszonyulás kialakítását, ezért helyezünk különös hangsúlyt a „ép” társadalom érzékenyítésére, tájékoztatására.