Hírforgó, Képgaléria, Média

A dzsungel könyve bűvöletében

Minden túlzás nélkül állíthatom, Szarvason valóságos kultusza van A dzsungel könyve színpadi adaptációinak.


Még az ideiglenes Vízi Színpadon láthatta a nagyérdemű először a Dés-Geszti-Békés trió – immáron klasszikusnak számító – musicaljét a Kassai Thália Színház előadásában. Azután jött 2012 nyarán a lenyűgöző német jelmezekben történt táncjáték-mese – a Cervinus Teátrum átütő sikerdarabja önálló, merőben egyedi megközelítésű produkcióként -, mostanság pedig a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Békéscsabai Jókai Színház közös előadása kápráztatja el a közönséget mind a kőszínházi, mind a nyári szabadtéri évadban. Így érthető módon a jegyek többsége már jóval a péntek esti vízi színházbéli előadás előtt elkelt. Olyannyira, hogy az utolsó napon már „aranyért” sem tudtak belépőt szerezni csemetéiknek a „későn ébredő” gyakorló szülők és nagyszülők. Mindezzel együtt apró és nagyobbacska gyerekek százai részesültek egy újabb színházi gyönyörűségben. A Kipling-féle alaptörténet olyannyira benne él a köztudatban, hogy mind a gyermek, mind a felnőtt nézők rég nem látott ismerősként várták hőseiket. A fantáziadús díszletek övezte színpadon a nagyérdemű egy kiemelkedően magas művészi módon eljátszott izgalmas előadást láthatott. Így az örömestté magasodott fergeteges játék végén véget alig érő tapsvihar zúgott a nézőtéren.

Banális szóhasználattal élve ezt már megszokhattuk – még azt is, hogy nem egyszer a publikum helyéről felállva köszöni meg a páratlan színházi élményt -, de ez a szarvasi tapsorkán minden esetben a nézőkkel együtt a színészeket is megrendíti. Ezúttal is így történt. A csapat egésze kivívta a nagyérdemű maximális ámulatát és elismerését. Nem csoda.

A látottak alapján (sokadjára!) kijelenthetjük, hogy Nagy Róbert, Nagy Erika, Bartus Gyula, Szomor György, Katkó Ferenc, Vadász Gábor, Liszi Melinda, Gábor Anita és társaik az ördögi módon lejtő tánckarral együtt mindent tudnak a musical világáról. Szabó Lajos pedig fullánkos magánszámával kapott nyíltszíni tapsot.

Nagy Róbert Mauglija mindvégig szerethető, őszinte egyéniség. Szíveket-lelkeket melengetett Nagy Erika Bagirája csakúgy, mint Katkó Ferenc utánozhatatlan Baluja. Vadász Gábor Akelája magas színészi teljesítmény, akár Bartus Gyuláé a kalandor Buldeó, akár Gábor Anitáé Túna szerepében. Szenzációszámba ment a dögkeselyűk és a farkascsorda játéka. Liszi Melinda elbűvölő óriáskígyót alakított Ká szerepében a rá jellemző óriási játékkedvvel és hitelességgel.

A közönség legnagyobb örömére a Vízi Színházban szombaton is A dzsungel könyve szerepelt a játékrenden. Az örömesti fiesta folytatódhatott…