Postaláda

A Tessedik utca forgalmáról

Az elmúlt napokban érkezett lakossági levél a szarvasi Tessedik utca forgalmával kapcsolatban – egy lehetséges megoldást is jeleztek.


Tisztelt Polgármester Úr!

Engedje meg, hogy a Szarvasi Kenyér Kft. Tulajdonosaként és szarvasi lakosként, szülőként egy szerintem fontos közlekedési problémára hívjam fel figyelmét.

Tudom, hogy az önkormányzat pályázati forrásból újította fel a lakosok nagy örömére a Tessedik utcát. A kialakítás és kivitelezés bár már nem új keletű, viszont a meglehetősen nagy Szabadság utcai forgalom miatt egyre többen választják a jó minőségű és gyengébb forgalmú mellékutcákat. A Tessedik utca is pont ilyen, hiszen teljesen át lehet a várost szelni különösebb forgalmi akadályok nélkül. A probléma viszont épp ebből adódik. A széles Tessedik úton semmi sem akadályozza a járművek sebességét így sokszor meglehetősen nagy sebességgel közlekednek. A Tessedik utcán a KRESZ szabályainak megfelelően vannak a táblák kihelyezve, a nagy sebességből adódóan a járművezetők sokszor észre sem veszik az „Elsőbbségadás kötelező” táblákat és szinte fékezés nélkül keresztezik az elsőbbséggel rendelkező utakat. (pl. Béke, Vajda, Dózsa utcák) Ez nagyon balesetveszélyes.

A Vasút utcán nemrégiben kialakított gyalogos átkelőknél egy új megoldást láttam, mely úgy vélem részben megoldaná a fenti problémát.

Az elsőbbséggel rendelkező út szélén felfestett szaggatott vonal, a keresztező hatásával nagyon jó figyelemfelhívó, amit már messziről észre lehet venni, ezáltal a járművezetők még jobban fel tudnak készülni az elsőbbségadásra.

Engedje meg, hogy a Vasút utcai átkelők kialakításához gratuláljak. Ezek a kereszteződések nagyon szépen rendezetten lettek kialakítva, biztonságossá téve a közlekedést. Néhány hasonló kialakítás a város rendezettségét még jobban emelné.

További sikeres munkát kívánok!

Szarvas, 2015. augusztus 11.

Tisztelettel:
Hunya Zoltán