Háttér, Postaláda

Újra kellene nyitni a vasúti átjárót

Babák Mihály szarvasi polgármester az alábbi levelet intézte a MÁV területi igazgatóságához a szarvasi utak tehermentesítése érdekében.


Szarvas Város Önkormányzata

MÁV Zrt. Területi Igazgatóság Szeged

Tárgy: Orosházi úti vasúti átjáró kiépítése

Tisztelt Területi Igazgatóság!

Szarvas város belterületén keresztül halad a 44-es főút, valamint az orosházi és a szentesi út is, melyeknek jelentősen megnövekedett forgalma miatt kedvezőtlen hatású változások jelentek meg a város életében. A megnövekedett forgalom miatt a zajterhelés és a balesetveszélyes helyzetek száma jelentősen megnövekedett.

Szarvas Város Önkormányzata és a város polgármestere kiemelt feladatának tekinti a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését melyhez segítséget kér, hiszen a megoldás jelen esetben nem csak az Önkormányzat feladata.

A 44-es főúton zajló forgalom egy részének elterelésével elérhető lenne a városi forgalom mérséklése, balesetveszélyes helyzetek kialakulásának csökkentése.

Amennyiben a 44-es főút forgalma előtt megnyílhatna a régi Orosházi út, úgy mind az Orosháza, mind a Szentes felé történő közlekedés kikerülhetné a várost. Ehhez azonban szükséges a régi Orosházi úton megszüntetett vasúti átjáró újbóli megnyitása és a megszüntetett átjáró előtti út aszfaltburkolatának egy részének felújítása.

Szarvas város polgármestereként arra kérem Önöket, hogy segítsék városunk további fejlődését, modernizálását, a közlekedés biztonságos feltételeinek megteremtését.

Kérem, hogy a fent vázolt gondjaink értékelését követően a vasúti átjáró megnyitását szíveskedjenek célul tűzni, mely kivitelezés megvalósításban Szarvas Város Önkormányzata akár társként is csatlakozna.

Szarvas, 2015. október 1.

Tisztelettel:
Babák Mihály
Szarvas város polgármestere