Hírforgó, Képgaléria, Média

Telt házas Alapítványi Bál

Immár második éve, hogy a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány báljának az iskola épülete adott otthont. Ismét gyertyafényes dekorációt kapott az aula, a galéria és az alkalmi társalgó.


A megjelenteket dallamos harmonika zene fogadta, majd az est házi asszonyai, Novodomszky Éva és Bartolákné Szabó Éva navigálták őket a rendezvény programjaiban, amelyek a musicalek hangulatát idézték fel.

A tavalyihoz képest a még nagyobb létszámú vendégeket Kohut Andrásné igazgató asszony, az alapítvány kuratóriuma elnöke köszöntötte először. Örömét fejezte ki, hogy a szakképzést ilyen sokan tartják fontosnak. Megköszönte az iskolának nyújtott segítséget, az odafigyelést, amellyel nyomon követik az intézményben folyó nevelő- oktató munkát. Babák Mihály, Szarvas város polgármestere is kiemelte a szakképzés jelentőségét, hiszen a településnek nagy szüksége van a jó szakemberekre. Szakácsné Szűcs Marianna, a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány titkára is köszönetet mondott mindenkinek, akik támogatták az alapítványt és ez által számos területen nyílt lehetőség a szakképzést, a diákokat megsegíteni. Reményét fejezte ki abban, hogy a megalapozott bizalom a továbbiakban is megmarad és sokan közös ügynek tartják ezután is a minőségi szakképzést.

Az Alapítvány folytatta azt a hagyományát, hogy a kiválóan helyt álló kollegáknak oklevéllel köszönte meg a munkáját. Idén Fekécs Magdolna, Kis Szilvia, Szél Zsuzsanna, Balla Ferenc, Liska Tamás Gábor, Sebő Ferenc vehette át ezt az elismerést.

A diák műsorában ismét láthattuk a szépészetes tanulók lendületes frizura-smink bemutatóit, és a 12. E osztály zenés-táncos előadását.  Természetesen föllépő diákokon túl a többiek is nagy létszámban kivették a részüket a bállal kapcsolatos tevékenységekben, előkészítő és utómunkálatokban: berendeztek, terítettek, dekoráltak, süteményt sütöttek, vendéget fogadtak, felszolgáltak, tombolát árultak, elpakoltak.

A vacsora után Nádházy Péter színművész fokozta a musicalhangulatot, remek előadásában számos sláger elhangzott. A bál tetőpontja kétségkívül a tanárok- szülők közös produkciója volt. Fergeteges sikert aratott a Kalinka, orosz népdalra előadott táncos műsoruk. Ezzel ragadták magukhoz a táncparkettre a kedves vendégeket és ez a jó hangulat hajnali pirkadatig ki is tartott.