Postaláda

Javaslatok a Bolza-kastély hasznosításával kapcsolatban

Nemrégiben a Körös-menti TDM-et is felkérték javaslattevésre a Bolza-kastély hasznosításával kapcsolatban. Alábbiakban válaszlevelüket olvashatják.


Szarvas Város Polgármesteri Hivatala
Dr. Melis János jegyző részére

Tárgy: Bolza-kastély hasznosításának véleményezése

Tisztelt Jegyző Úr!

Turisztikai Egyesületünk elnöksége köszönettel vette megtisztelő felkérését a Bolza-kastély hasznosításával kapcsolatban.

A felhívást minden elnökségi tagunkhoz eljuttattuk, majd összehívtunk egy ülést a témával kapcsolatban.

Mindenki hasonlóan gondolkodott, így az alábbi javaslatot szeretnénk tenni.

Tudjuk, hogy a Tessedik Sámuel Múzeumnak nagyon sok olyan lelete, kiállítási darabja van, melyek a múzeumban már nem férnek el, így raktározásra kerültek. Ezeket a tárgyakat ki lehetne állítani a Bolza-kastély valamelyik termében/termeiben, de akár időszaki kiállításokat lehetne rendezni.

Első körben tehát egy múzeumtér kialakítását javasoljuk, ami egyben rendezvénytérként is funkcionálhatna.

Tapasztalataink alapján a megfelelő infrastruktúra kialakításával nagy igény mutatkozna a Bolza-kastély (és akár az alatta húzódó pincerendszer) ilyen célú hasznosítására. Esküvők, keresztelők, állófogadások, vacsorák, szemináriumok, kisebb hangversenyek stb. megrendezésére előkelő és izgalmas helyszín lehetne. Az infrastruktúra kialakítása mellett rendezvényekhez szükséges konferenciaasztalok, székek, edényzet, poharak, evőeszközök, erősítő, projektor stb. beszerzését is javasoljuk, amit később az üzemeltető igény esetén bérbe is tud adni a városban, más helyszínen megrendezésre kerülő eseményekre. A rendezvények lebonyolítására helyi vendéglátós (rendezvényszervező) cégeket lehetne felkérni, í]y ez további személyzet felvételével nem járna és a bérleti díjból extra bevétel keletkezhetne.

A rendezvényhelyszín kiajánlásának, reklámozásának feladatait szívesen felvállalná egyesületünk.

Nagyon hasznos lenne, ha a szobor előtti parkot meg lehetne nyitni a látogatók előtt. Ha kicsit a távoli jövőbe tekintünk, akkor innen tovább haladva, együttműködve a Vízi Színházzal, ki lehetne alakítani egy hangulatos vízparti sétányt.

Bízunk benne, hogy javaslatunkkal tudtunk segíteni jövőbeni terveikhez, elképzeléseikhez.

Tisztelettel:
Körös-menti TDM elnöksége nevében,
Mihály Mariann TDM menedzser

Szarvas, 2016. április 14.