Diáksport, Hírforgó, Kajak-kenu, Sportsarok

A székelyes „sárkányok” első vízreszállása

Örömmel olvastuk a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület felhívását az I. Szarvasi Nebuló Kupára.


Az idő rövidsége miatt diákjaink viszonylag keveset tudtak gyakorolni, csak néhányszor ültek össze, de annál lelkesebben lapátoltak. 20 evezős egy dobossal kiegészülve alkotta a legénységet, melyben a fiúk mellett 7 lány is szerepet vállalt. Az I. Szarvasi Nebuló Kupán a mi iskolánk, a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma, a középiskolás kategóriában indult.

A több fordulós versenyben, a 200 m-es versenytáv többszöri leevezése után összesítésben 2. helyezést ért el a székelyes csapat, melynek tagjai boldogan vették át az ezért járó érmet és serleget.

A gyönyörű, napsütéses időben, jó hangulatban zajló versenyen több diákunk is kedvet kapott az egyre népszerűbbé váló sárkányhajózáshoz. Reméljük, hogy a komoly sikerekkel büszkélkedő szarvasi egyesület csapataiban is fényes érmeket lapátolnak majd össze a jövőben. Ám ennél is fontosabb a rendszeres sportolás egészségmegőrző szerepe, hiszen a mozgás hozzájárul a fiatalok egészséges életvitelének kialakításához. Bízunk benne, hogy a rendszeres mozgást tudatosan beépítik majd hétköznapjaikba.

Kereszturszky János
az Iskolai Sportkör vezetője