Hírforgó, Képgaléria, Média

„Hálát adok az Úrnak teljes szívből a becsületes emberek körében és közösségében!” (Zsolt 111,1b)

Ez az ige állt a meghívón, amellyel invitálta vendégeit a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium október 20-án megrendezett ünnepségére.


Többszörösen okunk volt ünnepelni ezen a napon. Az egyik, hogy hivatalosan is birtokba vehettük az iskola frissen felújított belső udvarát. Az udvar közel 6 millió forintos költségvetéssel újult meg, amelyhez a forrásokat Szarvas város Önkormányzatának 3 millió forintos támogatása és a Magyarországi Evangélikus Egyház, a fenntartó biztosította. Ezzel a beruházással lassan a korábban felújított iskolaépület környezete is megújul. A belső udvar látványtervét Mocskonyi Gergely építész, öregdiákunk készítette el, és a kora ősz folyamán az Integrál Zrt valósította meg kiváló minőségben. A szépen kövezett belső udvar mellett szintén több mint 5 millió forintos költségvetéssel az Önkormányzat megbízásából a zöldterület is megújult. Összenyitásra került az iskolaudvar és a templomkert, mellyel jelentősen megnőtt a tanulók által birtokba vehető zöldterület. A Komép Kft munkatársai az udvar körül egy díszkertet is kialakítottak, amivel együtt igazán hangulatos belső tér jött létre, amelyet a jó idő beköszöntével közösségi rendezvényekre is tudunk majd használni.

Volt tehát ok az ünneplésre. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy sokan elfogadták meghívásunkat az avató ünnepségre. Többek között Dankó Béla, országgyűlési képviselő, Gál Roland, a kormányhivatal vezetője és a teljes képviselő-testület, ülését megszakítva jelen volt.

Az ünnepség az Újtemplomban kezdődött, ahol a diákok és az énekkar műsora mellett hangoztak el a köszöntők. Az iskola igazgatója, Kitajkáné Szántai Mária után Babák Mihály polgármester úr köszöntötte a vendégeket, és biztosította az iskolát az önkormányzat további segítő szándékáról.

Lázár Zsolt esperes úr és Pápai-Tóth Orsolya iskolalelkész szolgálatát követően az ünneplők átsétáltak a megújult belső udvarra. Itt nemcsak az udvar avatására került sor. Ebben a szép környezetben méltó helyre került a Vajdás Öregdiákok Baráti Köre által felállított szobor, amely Mendöl Tibornak, iskolánk egykori diákjának állít emléket. A szobor felállítását az idén 90 éves Vajdás Öregdiákok Baráti Köre kezdeményezte, és hosszú, nehéz munka után, együtt örülhettünk velük, hogy sikerrel jártak.

Iskolánkban nagyon fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását, a múlt tiszteletét, a mai diákoknak például szolgáló elődök emlékének őrzését. Mendöl Tibor kétségtelenül ilyen volt, büszkék lehetünk arra, hogy iskolánk tanulója volt.

Így ez a nap ismét egy szép, közös alkalom lehetett, amelyet a Baráti Kör tagjaival tölthettünk.

Az emlékezés koszorúinak elhelyezése után még mindig nem ért véget az ünnep. Az iskolába belépve Cairns-Lengyel Henriett szolgálatával felszentelésre került a feszület, amelyet Kepenyes György és Molnár György adományozott az iskolának.

Azt hiszem, az invitáló ige gondolata igazán illik erre a mai napra, amely arról tett tanúbizonyságot, hogy összefogással, jó szándékkal előre tudjuk vinni közös ügyeinket, és sikereket érhetünk el.

Köszönjük a támogatását mindazoknak, akik által lehetővé vált ez a szép ünnep.

nbsp;