Felhívások, Közlöny, Sziréna

„Látni és látszani” Békés megyében

Az országos közlekedésbiztonsági kampány keretében szervizek és optikák várják az autósokat díjmentes vizsgálatokkal és kedvezményekkel.


2016_latni_es_latszani_logoAz Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága 2016. október 15-étől 2016. december 10-éig hirdette meg a „Látni és Látszani Plusz” kampányt. A közlekedésbiztonság javítását célzó kezdeményezés az előző évekhez képest új elemekkel, lehetőségekkel is bővült.

Az őszi, illetve téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a gyakran erősen lecsökkenő látótávolság jelentik. Lényeges, hogy a járművezetők alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez és járműveiket is készítsék fel az őszi, téli közlekedésre. Ehhez nyújt segítséget a „Látni és Látszani Plusz” kampány.

Békés megyében három szerviz és két optika várja a közlekedőket díjmentes vizsgálatokkal és kedvezményes áron igénybe vehető szolgáltatásokkal. A békéscsabai és gyulai autószervizek, valamint a programban résztvevő békéscsabai és szarvasi optika elérhetőségei a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kéri a gépjárművezetőket, hogy éljenek a lehetőségekkel. Vegyenek részt díjmentes látásellenőrzésen, hiszen az éleslátás a biztonságos közlekedés alapfeltételei közé tartozik. Vizsgáltassák át járműveiket, különös tekintettel a világításokra. A szükséges javításokat pedig végeztessék el azért, hogy csökkentsék a balesetek bekövetkezésének kockázatát.