Diáksport, Képgaléria, Labdarúgás, Média, Sportsarok

Szeghalomra került a Székely Kupa

Idén október 27-én nyolcadik alkalommal megrendezett Székely Kupa kispályás labdarúgó tornán 7 középiskolás csapat versenyzett a helyezésekért és a különdíjakért. Külön örömünkre szolgált, hogy a Gyulai Szakképzési Centrum valamennyi iskolája képviseltette magát a versenyen.


Az ünnepélyes megnyitón Kohut Andrásné igazgató asszony köszöntötte a csapatokat, majd egy lelkesítő énekszám után, melyet Miklósik Laura adott elő, elkezdődtek a torna csoportmérkőzései, majd a helyosztók és végül a döntő. A döntőt a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium és a szeghalmi Szigeti Endre Szakképző Iskolájának csapatai vívták.  A rendes játékidő döntetlen eredményt hozott, így büntetető rúgásokkal dőlt el a kupa sorsa.  Az izgalmas végjátékból a szeghalmi iskola került ki győztesen. A csapatkapitány boldogan vette át.

A torna végeredménye:

  1. GySzC Szigeti Endre Szakképző Iskolája, Szeghalom
  2. Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Szarvas
  3. GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Szarvas
  4. GySzC Ady Endre-Bay Zoltán Szakképző Iskolája, Sarkad
  5. GySzC Kossuth Lajos Szakképző Iskolája, Orosháza
  6. GySzC Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Gyula
  7. GySzC Dévaványai Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Különdíjat kapott a legtechnikásabb játékos, aki iskolánk tanulója, Zima Dániel volt, a legtöbb gólt Kiri Bence (Vajda Péter Evangélikus Gimnázium Szarvas) lőtte, a legjobb kapus díját pedig a szeghalmi Láposi Viktor vehette át.

A Székely Kupa kispályás labdarúgó torna közös ebéddel zárult, amelyet iskolánk szakács tanulói és szakoktatói készítettek el a sportolók részére.

Köszönetet mondunk Nyári Mihálynak, aki a versenybíróság elnöke volt, valamint
Gyekiczki Istvánnak és Steigler Ádámnak a mérkőzések vezetéséért. A rendezvényt a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány, valamint a Szarvasi Kenyér Kft. és a Szarvasi Cipó Kft. is támogatta, amit ezúton is köszönünk.

Kereszturszky János
az Iskolai Sportkör vezetője