Postaláda

Minőségügyi rendszerek átépítése

Kedvezményes minőségügyi-rendszer átdolgozást ajánl fel az alábbiakban egy szarvasi szakember.


Kedves Babák Mihály Úr!

A legutóbbi szarvasi újságban olvastam, hogy mennyi kiváló vállalkozó van Szarvason és milyen jó eredményeket értek el. Gondolom, hogy amit most felajánlok, többeket érdekel. Ezért kérlek arra, hogy esetenként tájékoztasd a hozzád közelebb állókat az alábbiakról:

25 éve foglalkozom a Minőségügyi rendszerek (ISO 9001:2000, ISO 9001:2008, ISO 9015, ISO 14001), továbbá az utóbbi években több vállalkozásnál ún. Integrált rendszerek pl. ISO Minőség- és Környezetirányítási rendszerek kiépítésével és auditálásával. (Szarvason eddig 23 vállalkozásnál dolgoztam.)

A nemzetközi Szabványügyi Szervezet általában 8-10 évente megváltoztatja az európai (ISO) Minőségügyi rendszereket, a 8-10 évenként bekövetkezett változások illetve auditálások tapasztalatai alapján.

Jelenleg is folyik ilyen átalakítás, megjelent az új ISO 9001:2015 és 14001 szabvány, mely gyökeresen átváltoztatta az eddigi rendszerek struktúráját, követelmény rendszereket. 3 év türelmi időt adva a vállalkozásoknak, hogy ezalatt át tudjanak térni az új szabványok szerinti rendszerek bevezetésére és auditálására, 2017. szept. 18. után már csak az új szabvány szerinti tanúsítványok lesznek érvényben, az összes eddig kiadott tanúsítványok hatályukat vesztik.

Felajánlásom az, hogy mint a Szarvasi Baráti Kör tagja, a szarvasi vállalkozásoknak kedvezményesen átdolgozom rendszerüket amennyiben igény van rá. Munkadíjam megállapodás szerinti (a piaci ár 50%-a).

Amennyiben igény van, telefonon megkereshetnek (06-20/353-0995). Közreműködésed előre is köszönöm.

Ruzicska Andor
tanácsadó, vezető auditor