Hírforgó

Szombati rövidek

Hulladékszállítás, gyermekorvosi és egészségügyi kérdések, épülethasznosítás – szombati rövidhírek Szarvas város életéből.


Használt pelenkák | Mivel a biohulladék elszállítása Szarvason heti rendszerességgel történik – a vegyes hulladék mennyiségi csökkentése érdekében is -, a lakosságnál (lakásokban, családi házaknál) keletkező használt pelenkát a közszolgáltatás keretében szállítják el biohulladékként. Az ápolási, gondozási intézményekben keletkező pelenka hulladék speciális kezelést, elszállítást igényel.

 

Betöltetlen gyermekorvosi körzet | Szarvason 2012. márciusától folyamatosan betöltetlen az 1. sz. gyermekorvosi körzet. Az ellátást jelenleg dr. Fekécs Tünde gyomaendrődi gyermekorvos heti 1 alkalommal, dr. Sajti Edit heti 2 alkalommal és dr. Igriczy Zsuzsanna szarvasi gyermekorvosok látják el. A probléma feloldására Babák Mihály polgármester és dr. Melis János címzetes főjegyző dr. Becsei Lászlótól, a Békés Megyei Központi Kórház – Békéscsaba – kértek segítséget.

 

70 év felettiekről | Szarvas Város Önkormányzata a közelmúltban megküldte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. részére azon 70 év feletti szarvasi polgárok listáját, akik közszolgáltatási díját az Önkormányzat továbbra is átvállalja.

 

Mittrovszky-kastély | Mint az ismeretes, a Mittrovszky-kastélyt a város vezetése könyvtárként, képtárként és múzeumként szeretné hasznosítani. A mielőbbi hasznosítás érdekében Babák Mihály polgármester Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel vette fel a kapcsolatot, kérve Lázár János segítségét.

 

Gyermekeink egészségéért | Szarvas Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Gyermekétkeztetési Alapítványhoz a Jovital duo C-vitamin készítmény biztosítására a városban élő 2692 (0-18 év közötti) gyermek egészségvédelme érdekében.

 

Tárgyalások az Újtemető kerítése kapcsán | A korábbi indítványok és felvetések alapján továbbra is nyitott kérdés az Újtemető Szentesi útja felőli kerítések felépítése, illetve a telekkérdés rendezése a Szarvas-Újtemplomi Egyházközség és az Önkormányzat között.