Hírforgó, Képgaléria, Média

„Minden ami Szarvas” – casting után, bemutató előtt…

Negyven fiatal – harmincnégy lány és hat fiú – várakozott izgatottan múlt hét pénteken a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotelben. Valamennyien a „Minden ami Szarvas” szlogennel fémjelzett VI. Rendezvény és Esküvő kiállítás castingjára érkeztek, hogy részei legyenek a “Mindennek”.


 

Az április 15-i szakmai kiállításon tizenhat szerencsés kiválasztott fiatal mutathatja majd be a gyönyörű esküvői, és trendi alkalmi ruhakollekciókat, egyedi kézzel gyártott ékszereket. A szakmai zsűri által kiszemelt jelentkezőkön kívül egy fiút és egy lányt még a közönség is bejuttathat a Minden ami Szarvas Facebook-profilján hétfőn reggel nyolc óráig.

A kondorosi Melis Zsuzsanna egyike annak a tíz lánynak, akik a zsűri döntése alapján bekerültek a Minden ami Szarvas csapatába. Zsuzsi számára nem ismeretlen a feladat, lévén az előző két évben is ott lehetett a kifutón az Árpád Szállóban. Mint kiderült, másutt is kipróbálta már magát a modellkedés, pontosabban a fotózás világában: egy békéscsabai ékszerműhely termékeit reklámozta.

– Azért jelentkeztem, mert szeretnék része lenni ennek a jó csapatnak. Örülök, hogy beválasztottak. A jövőt illetően azonban nem a modellkedésben gondolkodom, inkább a jogi pálya vonz – mesélte Zsuzsi, aki jelenleg a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium emelt óraszámú történelem szakos osztályában tanul.

Jelen Ákos, aki szintén bekerült a kiválasztottak közé, úgy vélekedett, hogy a modellkedés inkább a lányok világa, ezért jelentkezett ilyen kevés fiú.

– Én izgalmasnak és érdekesnek találom ezt a feladatot, jó dolog elegáns ruhákat magunkra ölteni. Egyébként úgy gondolom, nem olyan egyszerű idegenek előtt vonulni a kifutón és mindig a legjobb arcunkat mutatni – mondta a fiatalember, aki jelenleg a szarvasi gimnázium 10. évfolyamára jár, emelt óraszámú biológia osztályba.

Dernovics Péter, a Minden ami Szarvas ötletgazdája elégedett volt a nap végén. Mint mondta, ez a Casting korántsem hasonlítható egy szépségversenyhez. Itt elsősorban azt nézték, milyen a fiatalok mozgása, tartása, testfelépítése. A zsűri által feltett kérdésekre adott válaszokból pedig azt próbálták meg kideríteni, ki mennyire lámpalázas, mennyire magabiztos a fellépése. Tíz lányt és négy fiút a zsűri választott ki, a Facebook-on leadott szavazatokkal pedig további egy fiút és egy lányt a közönség is bejuttathat.

– Izgalmas időszak vár most erre a tizenhat fiatalra. A bemutatóig jó néhány ruhapróbán vesznek majd részt, várja őket a fodrász, a sminkes, s természetesen a „kifutó” helyszínével, az Árpád Szálló dísztermével is megismerkednek majd – mondta Dernovics Péter. Hozzátette: a VI. Rendezvény és Esküvő Kiállítás előkészületei jól haladnak. Minden eddiginél több, összesen 32 szarvasi és környékbeli vállalkozás és intézmény támogatja a rendezvényt.

– Szeretnénk megmutatni, hogy Szarvason minden adott ahhoz, hogy valaki itt rendezze meg az esküvőjét. Az épített és a természeti környezet egyaránt gyönyörű, a szolgáltatások kitűnőek. Emellett fontos cél, hogy rávilágítsunk, milyen sok tehetséges fiatal van a városban. Bemutatkozásukhoz a Fő téren felállított sátorban biztosítunk majd lehetőséget a két nap során. Gyakorlatilag a teljes programidőt helyi fellépőkkel sikerül megtöltenünk, kivételt csupán a szombat esti Hősök-koncert képez. A rendezvény arca szerepkörre ismét Weisz Fannit kértük fel – összegezte Dernovics Péter.

Az ötletgazda elmondta: kulináris csemegékre is számíthatnak a látogatók, a gasztrosátorban kizárólag helyi és környékbeli cégek termékeit kínálják majd. Szeretnék minél jobban felhívni a figyelmet a szarvasi értékekre annak érdekében, hogy ne csak az idegenforgalmi szezonban, hanem az év minden szakában egyre többen látogassak el ebbe a szép városba.

A Körös Dragon SE szervezésében február 18-án rendezték meg a II. Szarvasi Medencés Sárkányhajó Bajnokságot. A támogatók jóvoltából értékes díjak találtak gazdára, és idén először átadásra került a „Minden ami Szarvas” díj is, mely segíteni kívánja a tehetséges helyi fiatalokat. Első alkalommal a Szlovák Általános Iskola vegyes csapata vehette át.

A zsűri döntése alapján továbbjutottak:

Lányok: 1. Uhljar Nikolett Szarvas, 2. Melis Zsuzsi Kondoros, 3. Pokornyik Lilla Dabas, 4. Tomasovszki Lili Szarvas, 5. Szabó Hajnalka Hódmezővásárhely, 6. Veszter Dóra Szarvas, 7. Litauszki Renáta Szarvas, 8. Harmati Kinga Szarvas, 9. Cserfalvi Nóra Szeged, 10. Lovász Ágota Szarvas, 11. Facebook-szavazatokkal: Benyó Eszter.

Fiúk: 1. Jelen Ákos Szarvas, 2. Kozma Márk Szarvas, 3. Molnár Gábor Szarvas, 4. Gyulai Dániel Szarvas, 5. Gazsó Ádám Kondoros.

A zsűri tagjai voltak: Madács Szabolcs fodrász mester, a Bella Szépségstúdió tulajdonosa, Janurik Nóra fodrász, MaSz korábbi modellje, Mravik Niki – kozmetikus, a Napsugár Kozmetika tulajdonosa, Dubovecz Edina esküvői ruhakészítő, Marilyn Esküvői Ruhaszalon tulajdonosa, Breznyik Zsuzsanna – üzletvezető, Controll Collection Ruhaszalon, Makan Zsuzsanna – táncos, táncpedagógus, Roszik Ágnes – ékszerkészítő, Szarvasi Üvegvarázs, Gál Csaba – a Laag & Hill férfi ruhaszalonok munkatársa, Szigeti Anna – a zsűri elnöke, a MaSz kommunikációs managere, Dernovics Péter – MaSz ötletgazda.