Asztalitenisz, Sportsarok

Megyei és nemzetközi sikerek

Mezőberényben és a szlovákiai Malackyban is bizonyítottak a Szarvasi Körös Asztalitenisz Sportegyesület ifjú játékosai.


 

A közelmúltban Mezőberényben újonc fiú és leány megyei egyéni asztalitenisz ranglista versenyt tartottak, amely egyúttal országos ranglistapontok szerzésére is lehetőséget biztosított az U13-as korosztályban.

A Szarvasi Körös ASE eredményei:

  • U11 fiú egyéni: 1. Szántosi Dávid, 3. Rumi István, Sass Péter (8 éves!).
  • U13 fiú egyéni: 1. Szántosi Dávid, 2. Tarján Ákos, 3. Rumi István. Szántosi Dávid ezzel 8 országos ranglistapontot szerzett.
  • Vígaszág: 1. Bencze Hunor, 3. Steinmacher Tamás. Mindketten még csak 8 évesek.

Fentiek igen szép sikerek, a Szarvasi Körös ASE utánpótlás erejét egyértelműen bizonyítják, hiszen a 11 éremből 8-at a Körös-parti gyerekek szereztek meg.

Ugyancsak nemrég rendeztek Szlovákiában, Malackyban egy nemzetközi utánpótlás versenyt, amelyen Szántosi Dávid, mint a magyar újonc válogatott tagja és Fest Attila, mint a válogatott edzője is részt vehetett. A versenyen 13 ország versenyzői indultak, így többek közt Mexikó válogatottja is.

Végeredmény:

  • Mini cadet 2006 után születettek, fiú csapat: Magyarország C válogatottja (Szántosi Dávid, Kizakisz Nikolaosz) – Banska Bistrica 3:0, Magyarország C – Nyitra 3:0, Magyarország C – Cseh Köztársaság 3:0 (utóbbi a legjobb 4 közé jutásért). Az elődöntőben a magyar duó Spanyolország válogatottja ellen 2:3-as eredményt ért el, így végül a dobogó 3. fokára állhatott. (Óriási csatában, az 5. szettben Kizakisz még 10:8-ra vezetett.) Összességében a szarvasi Szántosi Dávid egyetlenegy mérkőzést sem veszített el e csapatversenyen.
  • Fiú páros, 2006 után született fiúk: a Szántosi–Kizakisz páros előbb 3:0-ra, majd az elődöntőben szintén 3:0-ra nyert egy szlovák páros ellen. Spanyolország válogatottja fogott csak ki rajtuk a döntőben 2:3-ra úgy, hogy még az 5. szettben is Dávidék vezettek, így stabil nyerési esélyük volt. Végül a magyar delegáció a 2. helyen végzett.
  • Fiú egyéniben korosztályában 5. helyezést ért el Szántosi Dávid.

Fentiek rendkívül jó eredmények az igen erős nemzetközi mezőny tekintetében. 

Támogatók: Szarvas Város Önkormányzata, Szarvasi Mozzarella Kft., Katech Zrt., Biohungaricum Kft.