Kézilabda, Sportsarok

Papírforma győzelem

Gyászszünet előzte meg a találkozót a közelmúltban tragikus körülmények között elhuny Dian Lászlóra, volt szarvasi kézilabdásra emlékezve.


Szarvasi NKK – Szeghalmi NKC  37-25 (16-10), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Szarvas, 90 néző. Vezette: Körmendi Péter, Molnár János.

Szarvasi NKK: Kasik-Buzási 4, Zelei 3. Raffai-Such 2, Szabó 2, Hajdú 2, Kovács 3. Csere: Labát, Juhos (kapusok), SZŐKE 6/1, SEMJÉNI 8, MANCZUR 5/1, Ábrahám 1/1, Mester 1, Trnyik. Edző: Száva Flórián. 

Szeghalmi NKC: Balog-VARGA 9, HŐGYES 10/2, Székely, Szabó 1, Fábián 2, Magvaski 2. Csere: Hajdu, Oláh, Fábián, Marhás, Nagy, Forrás 1. Edző: Zsadányi Sándor.

Kiállítások: 4 ill. 2 perc. Hétméteres: 6/3 ill. 2/2.

Kihagyott szarvasi büntetővel indult a találkozó. Válaszul a vendégek góllal nyitottak. Ezt követően felváltva estek a gólok a 8. percig (3-3). Varázsütésre a hazaiak nyitottak egy nagy hajrát és 12 perc alatt elhúztak 9-3-ra. A hat gólos különbség a szünetre is megmaradt.

Fordulás után mindkét csapat csak a támadásra koncentrált, védekezés nem volt, potyogtak is a gólok. Az 50. perctől megint megrázták magukat a hazai fiatalok és gyors négy góllal 12-t tettek közé (34-22), ami a mérkőzés végéig meg is maradt. A sportszerű találkozón a fiatal sárréti együttes nem állította nehéz feladat elé a bajnokságra aspiráló vendéglátókat. A mérkőzés folyamán valamennyi játékos játéklehetőséget kapott.

A juniorok találkozóján 28-23-as hazai győzelem született.

Április 8-án 17 órától a Békéscsaba ENKSE vendégeskedik Szarvason.