Hírforgó

Ismét az ország legjobbjai között

A képzési struktúrák változásai miatt 2016-2017-es tanévben először került megrendezésre az ÁSZÉV, azaz az Ágazati Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenye. Ez a verseny felváltotta a korábbi SZÉTV-t (Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenye).


Minden ágazatból szép számmal neveztek be tanulóink a rangos megmérettetésre, amelynek első fordulójára az ország összes szakképző iskolájában egy időben, interaktív módon került sor 2017. március 16-17-én. A vizsgabizottság ezt követően rangsorolta az eredményeket, és a versenyszabályzat alapján ágazatonként a legjobb eredményt elérő tanulókat hívták be az országos döntőbe, ahol írásbeli és szóbeli vizsgafeladatokat kellett megoldani. A döntőnek a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont 2017. április 3-4-én.

ambrus_reka

Ambrus Réka

Iskolánkat – a GYSZC Székely Mihály Szakképző Iskolát és Kollégiumot az országos döntőben kiváló eredménye alapján Ambrus Réka 12. D osztályos szépészet ágazatban tanuló diákunk képviselte. Réka az első nap délutánján kettőtől ötig az emelt szintű érettségi vizsga követelményeinek megfelelő írásbeli feladatot oldott meg. Az eredményt másnap reggel közölték a szóbeli előtt: 60,5%. Így megkezdhette a szóbeli vizsgát, amely szintén emelt szintű érettségi vizsga követelményei alapján került összeállításra. Réka sikeresen vette az akadályt a számára ismeretlen helyen és ismeretlen vizsgabizottsági tagok előtt: az eredmények összesítése után az országos döntőbe behívott 21 fő közül 8. helyezést ért el.

Nagyon örülünk annak, hogy minden évben bejutnak tanulóink országos versenyekre, ahol szép eredményeket érnek el. A mostani teljesítmény azért is jelentős, mert a felsőoktatásba való szakirányú továbbtanulás esetén 100 többletpontot jelent Réka számára.

Gratulálunk az eredményhez a tanulónak és felkészítő tanárainak is egyaránt.

Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezető