Képgaléria, Média, Sziréna

Rablás, lopás, rendkívüli haláleset egy helyszínen

Doboz-Szanazugban versenyeztek a Békés megyében szolgálatot teljesítő bűnügyi technikusok.


A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-technikai Osztálya 2017. április 26-án Doboz-Szanazugban rendezte meg a bűnügyi-technikusok megyei versenyét. A megmérettetésen hét rendőrkapitányság nyomolvasói mérték össze tudásukat. Hét helyszín, illetve állomás várta őket. Rablás, betöréses lopás, rendkívüli haláleset és egy szexuális bűncselekmény helyszínén kellett rögzíteniük minden olyan elváltozást, ami összefüggésben lehet a bűncselekménnyel, az elkövetővel. Emellett egy elméleti és egy gyakorlati pályát is teljesíteniük kellett, végül pedig a megfigyelő képességüket tesztelték a szervezők.

A verseny célja, hogy a bűnügyi technikusok szakmai ismereteiket felfrissítsék, tapasztalataikat kicseréljék. Tevékenységük a büntetőjogi felelősség megalapozása szempontjából döntő fontosságú, így minden helyzetben színvonalas, minőségi munkát kell végezniük.

A megmérettetésen mind a hét rendőrkapitányság csapata jó teljesítményt nyújtott, dr. Kis Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Wéber Károly r. alezredes, megyei bűnügyi-technikai osztályvezető minden résztvevőnek gratulált. A verseny szervezésében lebonyolításában közreműködött Szabó Edina r. alezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi-technikai Főosztályának kiemelt főelőadója, Simon Csaba r. alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és Nagy Tivadar r. alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-technikai Osztályának vezetője is. Mindhárman figyelemmel kísérték a megmérettetést és méltatták a versenyzők teljesítményét.

A szoros versenyben első helyezést értek el a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusai. A második lett a Sarkadi Rendőrkapitányság csapata, a harmadik helyezetnek járó elismerést pedig a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei vehették át. Az érem és a serleg mellé a csapatok a munkájukat segítő technikai eszközöket is kaptak. Különdíjban részesültek a Gyulai Rendőrkapitányság bűnügyi technikusai.