Diáksport, Képgaléria, Média, Sportsarok

Remekül szerepeltek a vajdás röplabdások

Nehéz, de nagyon sikeres hétvégén vannak túl a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium röplabdázói. Az elmúlt hétvégén Kecskeméten rendezték az 5-6. Kcs. Amatőr Röplabda Diákolimpia Országos Döntőjét, ahol a lányoknál és  a fiúknál is iskolánk tanulói képviselték Békés megyét, feladva a leckét felkészítőjüknek, Csilik Attilának.


Mindkét csapat nagyját a 11. évfolyamosok adják, kapóra jött Németh Judit osztályfőnök, aki maga is röplabdás és így ő segített be a „meccselésbe”. Kedvező volt  csapataink sorsolása, jól be tudtuk osztani, kinek hol kell lennie.

Mindkét gárda a második helyen jutott tovább a csoportjából. A fiúk a négy közé kerülésért a budapesti Piarista gimnáziummal nagyot küzdöttek, de győzött a rutin (később ők meg is nyerték a tornát). Maradt a küzdelem az 5. helyért. Ehhez 2 meccset kellett hozni, először következett a Székesfehérvár csapata, itt már mindkét csapat nagyon fáradt volt, de a vajdások akarták jobban a győzelmet.

Következhetett vasárnap, a nagy derbi az 5. helyért a tavalyi 6. Szigetszentmiklóssal szemben. Nagy lendülettel kezdtek tanulóink, köszönhetően a népes szurkolótábornak is. 1:1-es szett állás után a döntő szettben 12:8-as hátrányból sikerült óriási akarattal és hittel 16: 14-re megnyerni a mérkőzést. Úgy örültünk, mintha a döntőt nyertük volna meg.

Mint említettem, a lányok másodikként mentek neki a keresztjátékoknak, talán a tavalyi évhez képest legtöbbet fejlődött Budakeszi csapatával kerültünk össze. Az első szettet 28:26-ra hoztuk, a másodikban óriási hátrányból „csak” 25:23-ra kaptunk ki, de a majdnem fordítás lendületével élve „behúzták” a lányok a döntő szettet.

Következhetett a döntőbe jutásért a csoportmeccsek után újra a tavalyi országos 3. Pécs csapata. Vissza szerettünk volna vágni. Itt is döntő szettben dőlt el minden, az egészet meghatározta egy téves ítélet, hál istennek jó értelemben. Történt ugyanis, hogy a 2. szett végén 23:22-es szarvasi vezetésnél egy out-ra ütött labdát bent láttak a bírók és így nem mérkőzés labda következett, hanem fordítás. A döntő szettet mi kezdhettük, Lili méregből szerválva 4 pont előnyt szerzett, ami kitartott a végéig, meglett a Döntő!! Ez a délután megmutatta, hogy nemcsak röplabdázni tudnak lányaink , de fejben is nagyon erősek, a végjátékokban nem remegett meg a kezük.

 Itt kell megköszönnöm a szarvasi „hobbi” röplabdásoknak, akiknek a híréről már az országos döntőn is hallani, hogy évről évre megrendezik a „fakupát”, ahol tanítványaink megszerezhetik azt a rutint, ami kellhet egy szoros mérkőzés megnyeréséhez. Köszönjük!

Másnap a döntőben a tavalyi bajnok Nikola Tesla Gimnázium „szerbjei” következtek. Nem tartottunk a mérkőzéstől, mert tavaly egy nagyon szoros mérkőzésen maradtunk alul velük szemben. Tudtuk, hogy nagyon erősen fognak szerválni, sajnos ez nem volt elég. Erős szerváikkal nem tudtunk mit kezdeni, nem volt bejátszás, ütőink nem tudtak kibontakozni. A második szettben volt esély az egyenlítésre, de akkor már győzőtt a fáradtság a végjátékban. A 3. szettben hozta a mérkőzést a Tesla. Mi már tegnap kiörültük magunkat, hogy megvan a biztos érem, így most szomorkodhattunk kicsit. Ez volt a 2. hely rövid története, amire nagyon sokáig emlékezni fogunk.

Szép volt Lányok, szép volt Fiúk!!

Csilik Attila edző