Hírforgó

Két új mókussal gazdagodott a Körösvölgyi Állatpark

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén már megtekinthetőek a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark új lakói, azok a fiatal vörös mókusok, akiket az állatpark gondozói neveltek föl.


Az elárvult mókuskák áprilisban fészkestől zuhantak le egy gyomaendrődi gátőrház előtt álló, 8-10 méter magas simafenyőről. A mókus mama valószínűleg nyuszt vagy nyest támadás áldozatává válhatott és a fészek is az emiatti dulakodásban pottyanhatott a földre. Az esést, három kis vörös mókus élte túl, melyből végül két példányt sikerült megmenteni és a Körösvölgyi Állatparkba szállítani.

Az állatpark gondozói lelkiismeretesen szoptatták, s később etetgették az árván maradt állatkákat, akik végül meghálálták a szakszerű és lelkiismeretes gondoskodást. Naphosszat képesek gondozóik vállán, fején, hátán futkározni. Nagy térigényük révén ki is nőtték azt a ketreckét, ahol fölneveledtek, s immáron elfoglalhatták a kényelmes mókusház tereit, ahol mindenki megtekintheti őket.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark szeretettel várja kedves látogatóit, ahol nem csak az új kis jövevények, hanem számos, más élmény és felfedezni való fogadja az érdeklődőket.

A Körösvölgyi látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása