Hírforgó, Képgaléria, Média

Székelyesek a kunszentmártoni tarhonyafőző versenyen

2017. május 20-án tizenegyedik alkalommal rendezték meg Kunszentmártonban a Vásár téren a tarhonyafőző versenyt. Iskolánk, a GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma először vett részt ezen a rendezvényen.


Már egy hónappal a verseny kezdete előtt felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel és beneveztünk. Kis csapatunk nagy lelkesedéssel indult el szombat reggel a szomszédos megye városába. Megérkezésünkkor nagy szeretettel fogadtak bennünket. Sátorállítás közben a helyi polgármester is tiszteletét tette nálunk, a verseny közben többen figyelemmel kísérték a sátrunkban zajló előkészületeket és az ételünk elkészítését.

Egy szép környezetben, családias hangulatban főzhettünk. Mivel most először vettünk részt ezen az eseményen, úgy gondoltuk, hogy hagyományos öregtarhonyát készítünk, a többi csapat viszont különleges „újra gondolt” tarhonyaételekkel rukkolt elő. Így nem hozhattunk érmet, habár ételünk nagyon ízletes volt. A szervezők minden csapatot megjutalmaztak. Nagyon jól éreztük magunkat a nyári melegben, és egy kellemes napot tölthettünk el Kunszentmártonban. Búcsúzóul meghívást kaptunk a szeptemberi lecsófőző versenyre.

Kunszentmártoni diákok alkották csapatunkat: Barna Nikolett 10. I., Harangozó Erzsébet 10. I és Molnár Gabriella SZÉ/11. osztály tanulói. Sutyinszkiné Pljesovszki Mária, Tusjak György, Balás Péter szakoktatók és Sebő Ferenc technikai dolgozó segítették a diákok munkáját.

Köszönjük az iskola vezetőségének, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen.

Balás Péter
vendéglátó szakoktató