Asztalitenisz, Sportsarok

U11-ben az élen

A közelmúltban Budapesten a BVSC-nél rendeztek 2017. évi újonc országos asztalitenisz bajnokságot, mely egyben I. osztályú ranglista verseny is volt.


A Szarvasi Körös ASE képviseletében itt Szántosi Dávid az alábbi eredményeket érte el: U11-es fiú egyéni – 2. helyezés, U13-as fiú egyéni – legjobb 8 közé jutás, 5. helyezés. Az ifjú játékos eddigi legszebb eredménye, ami 48 ranglistapontot jelent számára. A legjobb 8 közé jutásért úgy győzte le Vándor Andrást (Dunakeszi), hogy a meccs alatt 2:0-ra, a 3. szettben 10:8-ra vezetett ellenfele, de innen Dávid fordítani tudott. Végül 3:2-re nyerte a mérkőzést, így bizonyította küzdeni tudását.

Az országos igazolt U11-es I. osztályú fiú ranglistán jelenleg Dávid az első helyen szerepel 400 ponttal, második Kizakisz Nikolaosz 320 ponttal (Szekszárdi AC), még a harmadik Fehér Hugó (Turris SE Sopron) 192 pontot tudhat magáénak.

Az U13-as ranglistán a szarvasi versenyző jelenleg a 7. helyen szerepel, az említett verseny előtt még a 11. volt, így négy helyet sikerült előre lépnie.

A serdülő ranglistán (15 éves korig) Dávid a 22. helyen van. A még csak 11 éves pingpongos a versenyeredményével 5 pozíciót lépett előre. Megemlítendő, hogy előtte hasonló korú játékos nem szerepel a ranglistán.

Támogatók: Szarvas Város Önkormányzata, Szarvasi Mozzarella Kft., Katech Zrt., Biohungaricum Kft.