Hírforgó

A Tessedik Sámuel Múzeum rekonstrukciójáról

Május 25-én nyilvános tervismertetést tartottak a Polgármesteri Hivatalban a Tessedik Sámuel Múzeum még ez évben induló rekonstrukciós munkálatairól.


A tervismertetés apropóját a nyertes TOP pályázat adta, amelyről már korábban is hírt adtunk Olvasóinknak. Mint ismeretes, Szarvas város készített TOP pályázataiból jelenleg ez bír a legnagyobb összeggel, a beruházás végösszege meghaladja a 470 millió forintot.

A csütörtök délutáni tervismertetőn számos civil szervezet – így a Városszépítők, TDM és mások – és érdeklődő magánszemély jelent meg. Az elkészült terveket a Városterv Kft. részéről Janurik György és Nagy Péter tervezők ismertették Hodálik Pál alpolgármester köszöntőjét követően. A múzeum tartalmi megújulásának elemeit Roszik Zoltán múzeumigazgató ismertette.

Így a jelenlevők megtudhatták, hogy a kiállítások bővülnek. A termek külön nevet kapnak, lesz például Krecsmarik és Pokorny-terem, Benka Pál terme, a régészet hajdani kiváló művelői tiszteletére. Kézenfekvő módon tovább fejlesztik a Tessedik-termet, megmarad a Domán-terem. Végre megvalósulhat Szabó László játékgyűjteményének elhelyezése. Lift és büfé is létesül, s a megújult termek még inkább alkalmassá válnak múzeumpedagógiai foglalkozások, előadások megtartására. Az épület a felújítás során külső megjelenésében megőrzi tradicionális arculatát.