Hírforgó

Aroma túra lesz az Anna-ligetben

Aroma túrára várjuk az érdeklődőket június 9-én, pénteken, Szarvason, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkjában.


A program 10 órakor kezdődik és a szabadban, az Anna-ligeti gyógynövényes kertben zajlik, ahol a résztvevők meg is szagolhatják, illetve megtapinthatják a növényeket. A kertben csaknem 50 féle gyógynövény van, melyekről rövid ismertetőt hallhatnak munkatársunktól. A vadon termő gyógynövények közül megtalálható itt egyebek mellett a fekete üröm, a réti lórom, a diófa, a csalán, a gilisztaűző varádics és a mindenki által jól ismert gyermekláncfű. A termesztett gyógynövények közül van a kertben például levendula, sokféle menta, kakukkfű, bazsalikom és citromfű is.

A néphagyomány szerint Barnabás nap (június 11.) tájékán kell elkezdeni a kaszálást, mert így lesz a legfinomabb a széna. Úgy tartják, ezen a napon a legjobb minőségűek a gyógynövények, így azokat is ilyentájt kell leszedni.

A szombati program keretében szó esik az egyes növények gyógyhatásairól, felhasználási lehetőségeiről, s arról, miként alkalmazták ezeket egykoron a népi orvoslásban.

A Barnabás-napi gyógynövényes foglalkozás a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba megváltott belépőjegy ellenében látogatható, így a program előtt vagy után természetesen az állatparkot is bárki bejárhatja.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!